November 24, 2011

Pähkli-iirisekattega kõrvitsakook



Selle kauni kõrvitsakoogi teeb eriti isuäratavaks ja maitsvaks pähklitega iirisekate.
Kook püsib maitsev ka küpsetamisjärgsel päeval.
Mina kasutasin mandleid, metspähkleid ja maapähkleid, kuid võib kasutada ainult ühte sorti või mitut endale kõige meelepärasemaid pähkleid.



PÄHKLI-IIRISEKATTEGA KÕRVITSAKOOK


3 suurt muna
0,75dl õli
2dl suhkrut
3,5dl jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
näputäis soola
3dl kõrvitsapüreed
0,5tl kaneeli
0,5tl jahvatatud ingverit
2tl vanillisuhkrut

Kate:
150g iiriseid
2sl piima 
2sl võid
100g pähkleid(kasutasin metspähkleid, mandleid, maapähkleid)

Mõõda kaussi jahu, lisa küpsetuspulber, sooda, sool, jahvatatud ingver ja kaneel, sega ühtlaseks.
Klopi munad suhkruga lahti, lisa kõrvitsapüree ja õli, sega.
Lisa kuivainesegu munasegule, sega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u.40-45.minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
Võta kook ahjust, jahuta.
Rösti pannil pähklid.
Katteks sulata potis iirised, piim ja või.
Võta pott tulelt ja sega juurde pähklid, kata kook kattega.
Lase taheneda.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...