November 6, 2011

Pohla-šokolaadikook

                              


Veel üks ääretult maitsev pohladega šokolaadikook, kaetud  šokolaadi glasuuriga mmm.....
Seda kooki ei tasuks liiga kauaks ahju unustada, kuna kook peab seest veidi niiskeks jääma.


POHLA-ŠOKOLAADIKOOK


4muna
3dl suhkrut
150g võid
2,5dl jahu
1dl kakaod
50g tumedat šokolaadi
1,5dl pohli


GLASUUR:
75g tumedat šokolaadi(kes soovib magusamat glasuuri kasutagu tumeda šokolaadi asemel piimašokolaadi) 
100g hapukoort

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sulata või koos šokolaadiga, jahuta.
Lisa või-šokolaadisegu munavahule, sega ühtlaseks.
Lisa ka omavahel segatud kuivained.
Viimasena sega juurde pohlad.
Vala tainas 24cm lahtikäivasse koogivormi, 
küpseta kooki 175-kraadises ahjus u.30-40 minutit, katsu koogi küpsust tikuga(kuid ära kooki üleküpseta, kook peaks keskelt veidi niiske jääma!).
Võta kook ahjust ja jahuta.
Glasuuriks sulata šokolaad, lisa toasoojale hapukoorele, sega ühtlaseks.
Kata kook glasuuriga, kaunista kook pohladega.




2 comments:

  1. Tere, minul tuli see mass nii paks, et ei õnnestunud valada vaid pidin konkreetselt lusikapõhjaga selle massi tasaseks siluma ja lükkama, kas Teil tuli kindlasti vedel? kui jah, siis millega ma tainast vedeldada saaks või vähendada jahu kogust?...

    Tänan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere! Tainas ei tohiks väga paks tulla, pigem paksu hapukoore/jogurti laadne. Kas sinu jahukogus oli ikka õige- 2,5dl?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...