Kodumaiseid õunu veel jagub, millest saab teha maitsvaid õunaroose. Esialgu võib nende valmistamine tunduda keeruline, kuid kui üks saiake valmis rullitud, siis järgmiste valmistamine läheb juba kiirelt. Lisaks maitsevad need imeliselt-mahlased kaneelised-õunad krõbeda taina vahel.
Kindlasti soovitan proovida küpsetada neid kauneid saiakesi. Lisaks hõrkudele saiadele täitub kodu imelise kaneelihõnguga.
ÕUNAROOSID
400 g võiga pärmi-lehttainas
2-4 punase koorega kodumaiseid õunu
õunamoosi
kaneeli
suhkrut
poole sidruni mahl
Lase vesi keema. Lõika õunad neljaks ja puhasta südamikust.
Lõika õunad õhukesteks viiludeks.
Pane õunaviilud kuumakindlasse kaussi, piserda peale sidrunimahl ja kata keeva veega.
Lase seista u.2. minutit, kurna õunaviilud ja jäta sõelale nõrguma.
Rulli lahti lehttainas.
Lõika u. 3-4 cm pikkused laiad taina viilud.
Pane riba keskele õrn moosikiht, kata õunaviiludega.
Õunaviilud peaksid jääma natuke üle ülemise taina ääre.
Raputa peale kaneeli ja suhkrut.
Tõsta alumine tühjaks jäänud osa ülemise servaga kohakuti õunaviilude peal
ja keera rulli. Aseta rull muffinivormi.
Kui kõik õunaroosid on vormitud, siis küpseta 180-kraadises ahjus u.15-20.minutit või kuni saiakesed on kuldsed.
Raputa peale tuhksuhkrut.
Sellest kogusest tuleb u. 15 õunaroosi
Wau, millised iludused. Neid peab kindlasti proovima teha. Tänan, et jägate meiega oma kogemusi.
ReplyDeleteKõike head peabki jagama, head küpsetamist!
DeleteIsver kui ahvatlevad. Läheb tegemiseks.
ReplyDeleteKindlasti proovi järgi ja anna teada kuidas õnnestusid!
DeleteKas ainult pabervormis nad hoiaksid oma kuju või vajuksid laiali? :)
ReplyDeleteIse ei ole katsetanud ilma muffinivormita, aga kuna pärmi-lehttainas ka kerkib, siis arvan, et kõik saiakesed ei pruugi ilusad ja ühesugused välja tulla(s.t. võivad kerkida kõvasti suuremaks või laiali vajuda, eks see oleneb ka millist tainast kasutad). Muffinivormides küpsetades jäävad kõik roosid enam-vähem ühesuurused ja kenad. Head küpsetamist!
DeleteNagu lubasin, küpsetasin. Rõõmu oli palju, kuna tulid tõesti väga pidulikud ja väga maitsvad olid ka. Mina lõikasin küpsetuspaberist paraja suurusega ruudukesed välja ja panin muffinivormi põhjaks ja siis oma rullitud iluduse panin sinna sisse. Küpsedes suhkur sulas ja mahlad hakkasid välja voolama. Moosi asemel võib kasutada spetsiaalselt küpsetamiseks mõeldud marmelaadi. Tänan veelkord Maritit, väga jõukohane retsept valmistamiseks.
DeleteMa ise kardan seda sama, eriti kuna eile niisamagi pitsarullid laiali vajusid. Peab ikka selle muffinipanni ära ostma. Kurb asi on ainult see, et pabervorme mahub ahjuplaadile korraga 24, siis muffinipanniga läheb ka poole kauem aega :D
DeleteAnonymous- rõõm kuulda, et jäid saiakestega rahule! Teine kord soovitan kasutada paberit muffinivorme, siis ei valgu midagi saiakesteks välja. Kissu Blogib- silikoonist muffinivorme müüakse ka n-ö 1 üksiku vormina, neid saab rohkem kui 12 ahjuplaadile laduda vt. nt siit http://www.bonappetit.ee/muffinivorm-silikoon-7cm-12-tk-cw.html
DeleteSoovitan võtta falgaad ja teha nagu topelt ruudukujulised tükid, siis võtta klaas ja panna falgaale ja tõsta nagu servad ülesse,siis klaas välja võtta ja vormida nagu tugevamate äärtega vormike. Saab isegi korduvkasutada, kui suurem kogus vaja teha.
ReplyDelete