October 20, 2015

Õunaroosid



Kodumaiseid õunu veel jagub, millest saab teha maitsvaid õunaroose. Esialgu võib nende valmistamine tunduda keeruline, kuid kui üks saiake valmis rullitud, siis järgmiste valmistamine läheb juba kiirelt. Lisaks maitsevad need imeliselt-mahlased kaneelised-õunad krõbeda taina vahel.



Väga oluliseks osaks on lõigata õunad õhukeseks viiludeks ning hoida neid kuumas vees, kuid tuleb jälgida, et ka mitte liiga kaua neid vees hoida, kuna siis kaob õunakoore ilus punane värv.

Kindlasti soovitan proovida küpsetada neid kauneid saiakesi. Lisaks hõrkudele saiadele täitub kodu imelise kaneelihõnguga.


ÕUNAROOSID

400 g võiga pärmi-lehttainas
2-4 punase koorega kodumaiseid õunu
õunamoosi
kaneeli
suhkrut
poole sidruni mahl


Lase vesi keema. Lõika õunad neljaks ja puhasta südamikust.
Lõika õunad õhukesteks viiludeks.
Pane õunaviilud kuumakindlasse kaussi, piserda peale sidrunimahl ja kata keeva veega.
Lase seista u.2. minutit, kurna õunaviilud ja jäta sõelale nõrguma.

Rulli lahti lehttainas.
Lõika u. 3-4 cm pikkused laiad taina viilud.
Pane riba keskele õrn moosikiht, kata õunaviiludega.
Õunaviilud peaksid jääma natuke üle ülemise taina ääre.
Raputa peale kaneeli ja suhkrut.
Tõsta alumine tühjaks jäänud osa ülemise servaga kohakuti õunaviilude peal 
ja keera rulli. Aseta rull muffinivormi.

Kui kõik õunaroosid on vormitud, siis küpseta 180-kraadises ahjus u.15-20.minutit või kuni saiakesed on kuldsed.
Raputa peale tuhksuhkrut.

Sellest kogusest tuleb u. 15 õunaroosi





10 comments:

  1. Wau, millised iludused. Neid peab kindlasti proovima teha. Tänan, et jägate meiega oma kogemusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kõike head peabki jagama, head küpsetamist!

      Delete
  2. Isver kui ahvatlevad. Läheb tegemiseks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kindlasti proovi järgi ja anna teada kuidas õnnestusid!

      Delete
  3. Kas ainult pabervormis nad hoiaksid oma kuju või vajuksid laiali? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ise ei ole katsetanud ilma muffinivormita, aga kuna pärmi-lehttainas ka kerkib, siis arvan, et kõik saiakesed ei pruugi ilusad ja ühesugused välja tulla(s.t. võivad kerkida kõvasti suuremaks või laiali vajuda, eks see oleneb ka millist tainast kasutad). Muffinivormides küpsetades jäävad kõik roosid enam-vähem ühesuurused ja kenad. Head küpsetamist!

      Delete
    2. Nagu lubasin, küpsetasin. Rõõmu oli palju, kuna tulid tõesti väga pidulikud ja väga maitsvad olid ka. Mina lõikasin küpsetuspaberist paraja suurusega ruudukesed välja ja panin muffinivormi põhjaks ja siis oma rullitud iluduse panin sinna sisse. Küpsedes suhkur sulas ja mahlad hakkasid välja voolama. Moosi asemel võib kasutada spetsiaalselt küpsetamiseks mõeldud marmelaadi. Tänan veelkord Maritit, väga jõukohane retsept valmistamiseks.

      Delete
    3. Ma ise kardan seda sama, eriti kuna eile niisamagi pitsarullid laiali vajusid. Peab ikka selle muffinipanni ära ostma. Kurb asi on ainult see, et pabervorme mahub ahjuplaadile korraga 24, siis muffinipanniga läheb ka poole kauem aega :D

      Delete
    4. Anonymous- rõõm kuulda, et jäid saiakestega rahule! Teine kord soovitan kasutada paberit muffinivorme, siis ei valgu midagi saiakesteks välja. Kissu Blogib- silikoonist muffinivorme müüakse ka n-ö 1 üksiku vormina, neid saab rohkem kui 12 ahjuplaadile laduda vt. nt siit http://www.bonappetit.ee/muffinivorm-silikoon-7cm-12-tk-cw.html

      Delete
  4. Soovitan võtta falgaad ja teha nagu topelt ruudukujulised tükid, siis võtta klaas ja panna falgaale ja tõsta nagu servad ülesse,siis klaas välja võtta ja vormida nagu tugevamate äärtega vormike. Saab isegi korduvkasutada, kui suurem kogus vaja teha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...