Üllata oma kalleid sõpru mahlaste kakaomuffinitega, mis kaetud roosa toorjuustuglasuuriga. Need mahlased muffinid on väga mõnusa maitsega, käsi aina haarab uue muffini järele. Muffinite sala koostisaineks on õlu, mis annab huvitavat maitset, kergitab ja annab mahlasust. Muffinid säilivad ka küpsetamisjärgsel päeval pehmed ja mahlased. I-le täpi paneb muidugi mõnus toorjuustuglasuur. Kuigi ka ilma glasuurita on need muffinid imehead, üldsegi mitte kuivad ja tuima maitsega nagu mõned muffinid kipuvad olema. Nii et mina soovitan julgelt kõigile neid muffineid, kindlasti ühed parimad muffinid, mis ma söönud olen!
Glasuuriks on hapukas toorjuust segatuna magusa kondenspiimaga. Poolele kreemile lisasin ka natuke peedipulbrit, mis värvis kreemi ilusaks roosaks. Kaunistada võiks neid muffineid nii šokolaadi, nonparellide või hoopis marjadega.
Head maiustamist ja kaunist sõbrapäeva!
VALENTINIPÄEVA MUFFINID TOORJUUSTUGLASUURIGA
2,5dl Guinness õlu
80g kakaod
300g suhkrut
250g võid
5dl jahu
1,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1tl vanillsuhkrut
soola
2 muna
1,5dl hapukoort
Glasuur:
200g toorjuustu
120g kondenspiima
u. 1tl peedipulbrit
Mõõda potti õlu ja või, kuumuta pliidil, kuni või on sulanud.
Lisa kakao, sega ühtlaseks massiks ja lase jahutuda.
Mõõda kaussi jahu, suhkur, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur, sool ja sega läbi.
Võta teine kauss ja klopi lahti munad ja lisa juurde hapukoor.
Sega juurde õlu-võisegu, sega ühtlaseks massiks.
Viimasena sega juurde jahusegu.
Jaga tainas muffinivormidesse(täida vormid u. 3/4 ulatuses) ja küpseta 180-kraadises ahjus u.15-20.minutit, katsu küpsust puutikuga.
Võta muffinid ahjust ja lase jahtuda.
Katteks sega omavahel toorjuust ja kondenspiim, kui soovid roosat värvi glasuuri lisa ka natuke peedipulbrit(u. 1tl).
Lõika muffinitel teravad tipud ära(et kate kohe muffinitelt ära ei voolaks) ja kata kreemiga, kaunista šokolaadi, nonparellide või marjadega.
Tõsta glasuuritud muffinid natukeseks ajaks külmikusse, et glasuur taheneks.
Sellest kogusest tuleb u. 22-24.muffinit
Retsept veidi muudetud kujul: http://smittenkitchen.com/
mmmmmmmmmmmmm
ReplyDeleteniii ilusad pildid, kui ainult see dieet läbi saaks!
Aitäh Maris:)
ReplyDeleteKui teha ilma õluta, kas siis jäävad kogused samaks ja kas muffinid tulevad samasuguse tekstuuriga vms? :)
ReplyDeleteTere! Nende muffinite maitse ja tekstuurivõlu peitubki õlle lisamises(mida maitses tunda ei jää). Soovitan sul neid muffineid ikka õllega valmistada nagu retsept ette näeb! Head küpsetamist!
DeleteKas seda õlut on ühte sorti või on mitut erinevat sorti müügil? Kui erinevad, siis millist osta? :)
ReplyDeleteTere! Mina kastasin kõige tavalisemat Guiness õlut, mis peaks müügil olema enamus suuremates toidupoodides.
DeleteMa ikka nii kahtlen selle õlu osas, ega ikka kindlalt mingit ebameeldivad vms maitset ei jää? :D
ReplyDeleteEi, ebameeldivat maitset ei jää.
DeleteMina olen samuti maitsnud neid imelisi muffineid ja võin kinnitada, et õlu maitset ei jää üldse tunda.
DeleteTunduvad väga maitsvad! Proovin ise homme järele. Küsimus tekkis katte osas - toorjuust on üsna tahke. Kas sa lihtsalt segasid need kondenspiimaga või kasutasid mikserit?
ReplyDeleteTere! Toorjuust peab kindlasti toasoe olema, siis saab kenasti ka ilma mikserita hakkama, aga võtab kauem aega, et toorjuust tükivabaks saada. Mikseriga oleks ühtlase kreemi tegemine kiirem viis. Head katsetamist!
DeleteTere! Tekkis küsimus et kas kakaona on siin mõeldud mõru kakaod või magusat? :)
ReplyDeleteTere Liisi! Kasutan kõikides küpsetistes ainult tavalist magustamata, mõru kakaod. Head küpsetamist!
DeleteKas pruuni toor-roosuhkruga võib ka teha? :)
ReplyDeleteJah, ikka.
Delete