See mahlane kaunitarist tort valmib lihtsalt-sega vaid tainas kokku ja lõika põhjad pooleks ning jääbki veel kreemi ja põhjade kokku ladumine. Lisaks valmib see kook väga vähestest ja enamasti kodus leiduvatest koostisosadest-isegi muna ei lähe vaja!!!
Kook vajab maitsetumiseks vähemalt 6 tundi, seega saab koogi juba nt eelmine õhtu valmis teha ja järgmisel päeval on kook valmis serveerimiseks. Koogi maitse muutub seistes vaid paremaks. Kook saab suur ja mahlane, nii et jagub suuremale seltskonnale ning pälvib kindlasti palju kiidusõnu.
HAPUKOOREKOOK KIRSSIDEGA
Tainas:
600g hapukoort
2dl suhkrut
6,5dl jahu
2tl soodat
2spl kakaod
Kreem:
1kg hapukoort
1dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
1purk(u.380g) kompotikirsse
Glasuur:
50g võid
2spl kakaod
4spl piima
100g suhkrut
Kõigepealt valmista tainas, selleks sega omavahel jahu ja sooda.
Sega hapukoor suhkruga ja lisa sõeludes jahusegu.
Jaga tainas kaheks osaks ja lisa ühele osale 2spl kakaod.
Võta kaks ühesuurust ümmargust koogivormi(24-26cm) ja tõsta ühte vormi hele tainas ja teise tume tainas.
Küpseta 190-kraadi juures u. 20-25.minutit.
Jahuta põhjad ja lõika mõlemad põhjad pooleks(kuigi põhjad on õhukesed-saab terava noaga põhjad ilusti kaheks lõigata).
Kreemiks sega hapukoor suhkru ja vanillsuhkruga.
Tõsta pruun põhi serveerimisalusele ja immuta kompotivedelikuga, kata kreemiga.
Tõsta peale hele põhi ja immuta kompotivedelikuga, kata kreemiga ja poole koguse nõrutatud kompotikirssidega.
Seejärel taaskord tume põhi ja kreem, seejärel hele põhi ja kreem.
Glasuuriks mõõda kõik ained potti ja keeda tasasel tulel 2-4 minutit kuni glasuur pakseneb.
Kata kook glasuuriga ja lase külmikus vähemalt 6 tundi maitsestuda.
Kaunista kompotikirssidega.
See tort on väga maitsev, mahlane ja mõnusalt mahe! Meenutab maitselt ka kräsupea kooki.
ReplyDeleteJah, tõesti maitselt veidi kräsupea moodi aga selles hapukoorekoogis on koostiosi veidi vähem:)
ReplyDeleteKas tegite 10% või 20%-lise hapukoorega ?
ReplyDelete20 protsendilise hapukoorega jääb tulemus parem ja maitsvam. Head küpsetamist!
DeleteThank you for writing thiss
ReplyDelete