See uhkeldav šokolaadi-banaanitort sai tehtud tähistamaks minu blogi neljandat sünnipäeva. Tordi retsept pärineb Lia Virkuselt, mis on küll iseenesest lihtne biskviittort, kuid eriliseks teeb selle šokolaadi-toorjuustukreem, kuhu on lisatud ka veidi konjakit. Magusust ja mahlasust lisavad kreemi vahel olevad banaaniviilud.
Pilkupüüdev tort peolauale, mis maitseb imeliselt!
Soovitan proovida!
ŠOKOLAADI-BANAANITORT
Biskviit:
3 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl jahu
2,5 spl kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
poole laimi mahl
u.1 dl vett
Kreem:
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
2,5 spl konjakit või rummi
u.2-3 banaani
Kaunistuseks:
kuivatatud banaanilaaste
šokolaadi
Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega jahu kakao ja küpsetuspulbriga. Sõelu kuivained munavahu peale ning sega ettevaatlikult läbi.
Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.
Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.
Lõika jahtunud biskviitpõhi 3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis. Kata koogi ääred kreemiga.
Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist banaanilaastude ja hakitud šokolaadiga.
Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 20 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.
Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.
Lõika jahtunud biskviitpõhi 3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis. Kata koogi ääred kreemiga.
Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist banaanilaastude ja hakitud šokolaadiga.
Retsept(kogused kohandatud väiksemale vormile): Lia Virkus " Lia tordid kaunil Kärdik keraamikal"
Väga armas sünnipäevatort. Palju, palju õnne Sinu blogile. Ma tõesti naudin alati neid fantastiliselt ilusaid pilte ja väga põhjalikke seletusi retseptide juures. Tänud. Edu edaspidiseks.
ReplyDeleteSuur aitäh! Rõõm lugeda, et mu postitused on sulle rõõmu pakkuvad!
DeletePalju õnne !!!
ReplyDeleteAitäh:)
DeleteMilline pilkupüüdev ja uhke tort! Kindlasti oli ülimaitsev. Palju õnne blogi sünnipäevaks!
ReplyDeleteAitäh! Tort on tõesti kaunis ja väga maitsev, proovi kindlasti järgi!
DeleteÕnne,Õnne,Õnne, kallis Marit sinu blogile! Läheb juba raskeks-nii palju toredaid retsepte.
ReplyDeletePalju õnne tähtsa sünnipäeva puhul!
ReplyDeleteAitäh, armas Mari-Liis!
DeleteProovisin tordi järgi. Oli ülimaitsev! Noormees ütles, et see on parim tort, mis ma teinud olen :) Immutuseks kasutasin kohvi ning kuna mul polnud šokolaadi sulatamiseks võimalust, siis riivisin hoopis šokolaadi kreemi sisse. Tumeda šokolaadi asemel kasutasin Kalevi tiramisu maitselist piimašokolaadi ja see sobis ka väga hästi. Aitäh nii hea retsepti eest :)
ReplyDelete