Minu magusate kookidega blogikene sai juba aastaseks:):):), seega on põhjust torti süüa.
Šokolaadikreemiga napoleoni tort on igati pidupäeva vääriline maius. Tort ei meenuta maitselt klassikalist napoleoni kooki, kuid maitse on hästi mõnus šokolaadine, mida tasakaalustab hapukas moos.
Sellise tordi tegemine on küll veidikene ajakulukas, kuid miks mitte kulutada üks mõnus reede õhtupoolik maitsva tordi valmistamisele. Eriti kui tulemus viib keele alla ja pälvib sööjatelt kiidusõnu. Mina lisasin kaunistuseks granaatõuna seemneid, kuid miks mitte kaunistada muid hapukaid marju- nii saab kook mõnusalt mahlane. Kreemis on kasutatud tumedat šokolaadi, seega peaks igaüks vastavalt oma maitsele suhkrut kas rohkem või vähem lisama.
ŠOKOLAADIKREEMIGA NAPOLEONI KOOK
Tainas:
250g võid
250g hapukoort
300g jahu
Šokolaadikreem:
1l piima
200g võid
150g tumedat šokolaadi(nt. Bitter või Laima tume šokolaad)
4 muna
4spl jahu
4-5spl suhkrut
2sl brändit
Vahele:
hapukat moosi
Tainaks sega omavahel kokku toasoe või, hapukoor ja jahu.
Kata toidukilega ja aseta tunniks külmikusse.
Jaga taigen 8 võrdseks palliks.
Rulli kõik pallid jahusel laual õhukeseks u.25cm läbimõõduga kettaks.
Küpseta kõik tainapõhjad 200-kraadises ahjus u.8-10.min või kuni kettad on saanud kuldpruuniks.
Kreemiks vala paksupõhjaga potti u.800ml piima, tükeldatud šokolaad ja või.
Aja segu keema, aega-ajalt segades.
Sega omavahel alles jäänud piim, jahu, suhkur ja lahtiklopitud munad.
Lisa segu keeva piima sisse.
Kuumuta madalal tulel,pidevalt segades kuni kreem paksemaks muutub.
Viimasena lisa kreemi hulka ka brändi-maitse, kui kreem tundub liiga mõru, lisa suhkrut.
Jahuta kreem täielikult maha.
Aseta serveerimisalusele tainakiht ja tõsta sellel šokolaadikreem, aja ühtlaselt laiali.
Teen nii samamoodi järgmiste tainapõhjadega, keskele pane üks kiht hapukat moosi.
Tõsta kook külmikusse maitsetuma, kaunista hapukate marjade või granaatõuna seemnetega.
Allikas: Nadja Kaarma
Tõeliselt ilus.
ReplyDeletePalju palju järgnevaid aastaid :)
Aitäh, Aliise!
ReplyDeletePalju õnne esimese sünnipäeva puhul! Väga ahvatlev kook!
ReplyDeletePalju õnne blogile ja perenaisele! Alati väga kaunid pildid :)
ReplyDeleteAitäh Koopatibi ja Suslik!:):):)
ReplyDelete