Vahelduseks magusale üks soolane pirukas ka. Rohke porganditäidisega pärmitaina pirukas, mis maitseb kõige paremini küpsetamispäeval. Mina tegin taina õhtul valmis ja panin ööseks külmkappi, hommikul tegin täidise valmis ja saigi pirukas kiirelt ahju. Ja õige pea saigi hommikukohvi kõrvale värsket porgandipirukat nautida.
PORGANDIPIRUKAS
Tainas:
500g jahu
3dl piima
12g kuivpärmi
2tl suhkrut
soola
100ml õli
Täidis:
500-600g porgandit
1 keedetud muna
1 toores muna
soola
muskaatpähklit
Kõigepealt valmista tainas: sega pärm jahuga, lisa sool ja suhkur.
Lisa käesoe piim, sõtku kuni tainas lööb käte küljest lahti.
Viimasena lisa õli, sõtku, vajadusel lisa jahu.
Lase tainal soojas kohas köögirätiku all kerkida kahekordseks.
Samal ajal valmista täidis-selleks koori ja riivi porgandid.
Kuumuta pannil või, lisa porgandid ja hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades
kuni porgandid pehmenevad(kui porgandid hakkavad kuivama, lisa veidike vett).
Maitsesta soola ja vähese riivitud muskaatpähkliga.
Jahuta, lisa hakitud keedumuna ja toores muna, sega ühtlaseks.
Jaga tainas kaheks osaks. Rulli tainas nelinurkseks(mitte liiga õhukeseks).
Kata taina keskmine osa poole porganditäidisega nii et see kataks tainatüki keskmise kolmandiku (pikkupidi).
Tee mõlemale poole täidist jäänud tainasse veidi viltu sisselõiked, seejärel voldi
need kordamööda vasakult ja paremalt üksteise peale keskele kokku.
Pintselda pirukas munaga.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni stritslid on kaunilt kuldsed.
No comments:
Post a Comment