Kellel veel jõuludest piparkooke üle, siis võiks neid kasutada ühes suurepärases kohupiimakoogis. Nimelt see äärmiselt mahlane ja parajalt hapukas-magus kohupiimakook, kus põhjaks piparkoogid ja peal kreemine hapukoorekreem. Just see kreemine hapukoorekreem hoiabki koogi mahlasena, seda mõnusat kreemi kasutan teinekordki kohupiimakookidel. Meil sai kook üpris ruttu otsa, oleks soovinud veel seda kooki nautida.
Magusat aastavahetust!
POHLA-KOHUPIIMAKOOK PIPARKOOGIPÕHJAL
Põhi:
150g piparkooke
60g võid
Täidis:
600g kohupiima
100g hapukoort
3muna
100g suhkrut
100-150g pohli
1spl maisitärklist
Peale:
150g hapukoort
50g tuhksuhkrut
Purusta piparkoogid ja sega sulatatud võiga.
Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi(22-24cm), tõsta külmikusse.
Täidise jaoks vahusta kergelt munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja hapukoor.
Kui kasutad külmutatud pohli sega pohlad maisitärklisega ja seejärel sega kohupiimasegusse.
Vala kohupiimatäidis põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-45. minutit või kuni kook on pealt helekuldne.
Võta kook ahjust jahuta u. 15 minutit, kata ühtlaselt tuhksuhkruga segatud hapukoorega.
Jahuta toatemperatuurile ja tõsta külmikusse maitsetuma.
No comments:
Post a Comment