OmaMaitsest jäi silma väga ahvatlev moonistritsel, mina ajakirja retsepti näpuga ei järginud, kuid stritsel sai igati maitsev. Rikkalikult martsipani-maitselist moonitäidist, peal krõmpsuvad pärlsuhkruterakesed.
Sellise lumise talveilmaga on kõige mõnusam soojas toas koos tassi tee või kohviga nautida värskelt küpsetatud ahjusooja moonistritslit mmm....
MOONISTRITSEL
2,5dl piima
400-500g jahu
0,5dl suhkrut
6g kuivpärmi
1 muna
50g võid
näputäis soola
Täidis:
100g mooniseemneid
120g võid
0,5dl tuhksuhkrut
1 munakollane
100g martsipani
Määrimiseks:
muna
Sega kuivpärm vähese jahuga, lisa käesoe piim.
Lisa toasoe muna, suhkur ja sool. Lisa järk-järgult juurde jahu,
klopi ühtlaseks tainaks. Sõtku sisse toasoe või. Vajadusel lisa jahu,
tainas peaks olema õhuline ja käte küljest lahti lööv.
Kata taina kauss köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks (umbes 1 tund).
Täidiseks vahusta toasoe või munakollase ja tuhksuhkruga.
Sega juurde mooniseemned.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud, rulli jahusel laual tainas nelinurkseks
ja määri peale ühtlaselt mooniseemnetäidisega.
Kata riivitud martsipaniga.
Jaga tainas kolmeks pikaks ribaks, rulli iga riba kokku.
Põimi ribadest palmik.
Aseta ahjuplaadile, määri munaga ja raputa peale pärlsuhkrut.
Küpseta 190-kraadises ahjus u.20-30.minutit.
Sellest kogusest tuleb üks suur või kaks väiksemat stritslit.
No comments:
Post a Comment