Mõnusalt šokolaadine tort, mis igati sobilik nt. jõulaua magusroaks pakkuda. Kohviga immutatud kakaobiskviitide vahel on vaarikad ja õhuline šokolaadikreem. Koogi kaunistamisel tasub fantaasial lasta lennata ja joonistada šokolaadist erinevaid kujundeid nt. kuusepuid, lumehelbekesi või tähekesi nagu seda tegin mina(värvi lisamiseks raputasin šokolaadile natuke peedipulbrit).
VAARIKATEGA ŠOKOLAADIKREEMI KOOK
Biskviit:
4 muna
1,5 dl suhkrut
0,75 dl jahu
2 spl kartulitärklist
3 spl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
120-150 g piimašokolaadi
4 dl vahukoort
1spl lahustuva kohvi pulbrit
Immutamiseks:
kohvi
Vahele:
u.200 g vaarikaid
Peale:
100g tumedat šokolaadi
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks.
Sega omavahel kakao, küpsetuspulber, jahu ja kartulitärklis.
Sõelu munavahule ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.
Vala 24-cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus u.15-25.minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
Võta ahjust ja jahuta täielikult maha.
Vahepeal valmista kreem, selleks sulata kuumaveevannil šokolaad ja sega vahustatud koore ja lahustuva kohvi pulbriga.
Lõika biskviit kaheks ja immuta kohviga. Kata poole koguse vaarikatega ja seejärel poole kreemiga tee nii veel üks kiht, nii et pealmiseks kihiks jääb šokolaadikreem.
Kata sulatatud šokolaadiga ja tõsta külmikusse paariks tunniks kuni üleöö maitsetuma.
Kaunista šokolaadist tähekeste, lumehelveste või kuusekestega.
No comments:
Post a Comment