March 4, 2012

Kõrvitsa-toorjuustu muffinid


Need muffinid on nüüd minu ühed lemmikud!!!
Tõesti väga maitsvad, tainas on mõnus pehme ja mahlane, muffinites on peidus väike üllatus-kreemine toorjuustutäidis ja peal krõbe purukatte mmm....
Tänukõrvitsapüreele säilivad need muffinid pehmed ka küpsetamisjärgsel päeval( kui neid üldse jagub järgmiseks päevaks:)
Et toorjuustutäidis tainast välja ei valguks ega muffinite keskele auku ei jätaks, tuleks toorjuustukreem kindlasti sügavkülmutada. Selle lihtsa töö võib juba mitu päeva enne küpsetamist ära teha, et muffinite küpsetamine kiiremini sujuks.


KÕRVITSA-TOORJUUSTU MUFFINID

TAINAS:
2 muna
2dl suhkrut
1,2dl õli
2,5dl kõrvitsapüreed
220g jahu
0,5tl soodat
1tl kaneeli
0,5tl jahvatatud ingverit
0,25tl riivitud muskaatpähklit
näputäis soola

TÄIDIS:
120g toorjuustu
1dl tuhksuhkrut

PURU:
2,5spl jahu
2spl suhkrut
2spl võid


Sellest kogusest tuleb u.12 muffinit


Kõige pealt valmista täidis, selleks vahusta mikseriga toorjuust ja tuhksuhkur.
Tõsta toorjuustukreem küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli.
Tõsta sügavkülma vähemalt 2tunniks.
Toorjuustukreemi võid ka päev enne muffinitegu sügavkülma tõsta.

Puru jaoks näpi kõik koostisained puru-taoliseks massiks.

Muffinitainaks vahusta toasoojad munad suhkruga.
Lisa õli ja kõrvitsapüree, sega ühtlakseks. 
Sega teises kausis jahu, sooda, kaneel, riivitud muskaatpähkel, jahvatatud ingver ja sool.
Lisa jahusegu muna-kõrvitsamassile, sega ühtlaseks tainaks.
Võta toorjuustumass sügavkülmikust ja lõika 12 tükiks.
Tõsta igasse muffinivormi 1-2spl tainast, kata toorjuustutükiga.
Kata taas tainaga, kõige peale raputa puru.
Küpseta muffineid 180-kraadises ahjus u. 20-25.minutit.






6 comments:

  1. Tegin neid muffineid. Maitse oli väga hea, aga toorjuustutäidis tuli ahjus küpsedes pealt välja, nii et toorjuustu jäi muffinite sisse väga vähe.

    ReplyDelete
  2. Kokkamas95- tore, et maitses!
    Kas sa toorjuustutäidise ikka sügavkülmutasid?
    See võib olla üks põhjustest miks täidis välja voolas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toorjuustutäidise panin juba eelmisel õhtul sügavkülma.

      Delete
  3. Ahaa, ehk sai siis toorjuustutäidist liiga palju või sai täidisele liiga väike taina kiht peale, et täidis välja mullitas.

    ReplyDelete
  4. Tegin samuti neid muffineid ja probleem on täpselt sama - täidise kogus oli täpselt nagu retseptis ette nähtud, hoidsin toorjuustumassi üle öö sügavkülmas, muffinivormi panin 1,5 sl tainast + täidis + 2,5 sl tainast + puru. Tegin kõik nii kui peab, aga küpsemise ajal voolas kogu täidis pealt välja :(

    ReplyDelete
  5. Kurb kuulda, et täidis välja voolas:( Ei oska välja pakkuda ka, mida teisiti teha, kui jälgisid täpselt retsepti. Mina ikkagi arvan, et kui panna toorjuustukreemi hästi väike kogus ja täpselt muffini keskele ning katta suurema koguse tainaga, siis peaks toorjuustukreem ilusti muffinitesse jääma.















    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...