Porgandi rullbiskviit- võib kõlada mitte väga ahvatlevana aga tõesti, kes ei tea et porgand selles ääretult mahlakas ja maitsvas rullbiskviidis sees on, ei oskaks maitsest seda ka aimata(kuigi biskviidist on näha väikesi porgandiribakesi:)
Biskviit oli väga hästi rullitav, ei pragunenud ja maitselt on mõnus mahe. Vaarikad lisavad veidi hapukust ja värskust vanilli-vahukoore täidisele.
Ühesõnaga üks väääga maitsev rullbiskviit, kus saab veel viimased sügavkülmas pesitsevad vaarikad ära kasutada(nagu mina seda tegin).
Porgandirulli idee tuli Anni Arro raamatust, retsepti muutsin enda meele järgi päris palju.
PORGANDI RULLBISKVIIT VAARIKATEGA
TAINAS:
3 muna
1dl suhkrut
3dl peenelt riivitud porgandit
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
VAHELE:
4dl vahukoort
0,5-1dl suhkrut
1,5tl vanillisuhkrut
200g vaarikaid
4 želatiini lehte
Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa ettevaatlikult segades peenelt riivitud porgandid ja jahu-küpsetuspulbri segu.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta biskviiti 200-kraadises ahjus u.10. minutit.
Kummuta biskviit uuele küpsetuspaberile ja eemalda biskviidi küljest küpsetuspaber, jahuta täielikult maha.
Kreemiks vahusta vahukoor suhkur ja vanillisuhkruga, pane želatiinilehed 5.minutiks külma vette paisuma.
Pigista želatiinilehtedest liigne vedelik välja ja lahusta väheses kuumas vees, jahuta.
Lisa vahukoorele želatiin, viimasena sega juurde vaarikad(kui kasutad külmutatuid vaarikaid, siis neid ei ole vaja üles sulatada)
Kata jahutatud biskviit ühtlaselt vaarika-vahukoore kreemiga.
Keera biskviit tihedalt rulli ja lase külmikus seista vähemalt neli tundi.
Porgandirullbiskviit tundus mulle alguses kahtlasena, aga kui ma seda proovisin, ei olnud tõesti tunda, et seal oleks porgandit sees olnud. Ma olin nii üllatunud, kui maitsev see maiusroog on! Nii mõnus ja suussulav! Porgand annab ka nii ilusa särtsaka värvi juurde, et sobibki ideaalselt just homse saabuva kevade puhul!
ReplyDeleteAinuke asi vb, mida ma muudaksin, oleks see, et ma asendaksin 4 dl vahukoort 2 dl vahukoore ja 2 dl kohupiima seguga. Siis tuleks lihtsalt natuke vähemrammusam ja saaks rohkem tükke süüa ka :)))
Kuni jumega porgandirull on jah hästi sobilik kevade puhul:)
ReplyDeleteEks jah kui väga rammusaid kooke ei armasta siis tõesti võib pool vahukoorest kohupiimaga asendada, aga minu meelest ei olnud rammus, kuna rullis on vahukoorele seltsiks rohkelt hapukaid vaarikaid ja porgandibiskviit on ka mõnus mahe ja kerge.