July 5, 2012

Maasikašarlott


Maasika hooaeg on alanud ja minul välja pakkuda üks ääretult maitsev ja maasikane tort selleks puhuks. Rohkelt maasikaid sisaldav šarlott-tort, kus maasikaid nii rullbiskviidi vahel moosina kui valge šokolaadi maitselises täidises. 
Täidises on kasutatud peale vahukoore ja kohupiima ka valget šokolaadi, mis tarretab täidise mitte liiga kõvaks vaid mõnusaks kreemjaks.


Tordi tegemine on küll natuke ajakulukas, kuid uskuge mind, see tort on seda aega väärt!
Suviselt mahlane ja küllaltki kerge tort, mida tahaks aina veel ja veel....
Kaunistades tordi vahukoore ja maasikatega, sobib see tort igati ehtima suvist peolauda.


MAASIKAŠARLOTT

Biskviit:
3 muna
1dl suhkrut
0,5dl jahu
0,75dl kartulitärklist
0,75tl küpsetuspulbrit

Moos:
u.300g maasikaid
u.0,5dl suhkrut

Täidis:
300g maasikaid
2dl vahukoort
300g kohupiimapastat
150g valget šokolaadi

Biskviidiks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa sõeludes omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja tärklis.
Sega ühtlaseks tainaks.
Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u.7-8. minutit.
Võta biskviit ahjust ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult biskviidi küljest küpsetuspaber.
Püreesta maasikad suhkruga.
Kata moos ühtlaselt maha jahtunud biskviidile.
Keera rulli ja lõika viiludeks.
Kata keskmise suurusega kauss toidukilega ja ümbritse kausi põhi ja ääred biskviidiviiludega.
Täidise jaoks sulata veevannil šokolaad, jahuta.
Vahusta vahukoor, sega juurde kohupiimapasta ja šokolaad.
Viimasena lisa hakitud maasikad.
Vala täidis biskviidile ja tõsta külmikusse tarretuma vähemalt 6tunniks.
Kummuta šarlott serveerimisalusele ja kaunista vahukoore ja maasikatega.




2 comments:

  1. This looks so delicious! All the food you make looks delicious!

    See näeb välja nii maitsev! Kõik toidu teete tundub maitsev!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...