Veel üks maasikatega magusroog, mis ootas postitamist juba üle nädala aga hetkel kiired ajad.
Maasikaid on veel turult saada, kuigi mitte kauaks, nii et jõuab veel maasika hooaja lõpetuseks ühe uhke pannkoogitordi valmistada(muidugi võib maasikate asemel ka nt. vaarika või sõstratoormoosi kasutada-maitsev saab ikkagi!). Ega midagi keerulist selle tordi puhul ei ole, vaja vaid ülepannikooke küpsetada ja siis need maasikatoormoosi ja kohupiimaga kihiti laduda. Ja nii lihtsalt valmibki uhke ja suviselt kerge maasikamaitseline tort.
MAASIKA PANNKOOGITORT
Pannkoogid:
2 muna
5dl piima
2spl suhkrut
u.3dl jahu
25g sulatatud võid
näputäis soola
Vahele:
500g maasika toormoosi
400g kohupiimapastat
100g hapukoort või maitsestamata jogurtit
maitse järgi suhkrut(u.2-3spl)
1tl vanillsuhkrut
Klopi lahti munad, lisa sool, suhkur.
Sega juurde piim ja jahu, viimasena lisa sulatatud või. Vajadusel lisa jahu või piima.
Küpseta pannil ülepannikoogid(u.7-8tk)
Lase pannkookidel maha jahtuda.
Täidiseks lisa kohupiimale hapukoor ja üks kolmandik maasikamoosist. Lisa maitse järgi suhkrut ja vanillsuhkrut, sega ühtlaseks.
Tõsta üks pannkook serveerimisalusele ja kata maasikamoosiga.
Tõsta peale õhuke kiht kohupiima ja aja ühtlaselt laiali, toimi nii kõigi pannkookidega.
Pealmiseks kihiks jäta kohupiimakreem.
Kaunista värskete maasikatega.
No comments:
Post a Comment