July 29, 2012

Kirsi-šokolaadikeeks


Ammu ei olnud keeksi küpsetanud ja soov oli kirssidest midagi maitsvat valmistada- siis sündis idee küpsetada mahlaste kirsside ja šokolaaditükkidega maitsev keeks. Ja keeks sai hea, kohe väga hea,
nii hea, et sai kuidagi väga kiirelt otsa:)
Mina katsin keeksi sulatatud šokolaadi ja värskete kirssidega-nii jäi keeks eriti rikkalik ja uhke peolaua kaunitar.
Aga ka ilma glasuurita on keeks parajalt magus ja mahlane ning maitsev ka küpsetamisjärgsel päeval, muidugi kui seda jagub nii kauaks.


KIRSI-ŠOKOLAADIKEEKS

100g võid
2dl suhkrut
3 suurt muna(või 4 väikest)
100g hapukoort
4dl jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
75g tumedat šokolaadi
300g kivideta kirsse

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad.
Sega juurde hapukoor ja jahu-küpsetuspulbri segu.
Viimasena lisa hakitud šokolaad ja kirsid.
Sega läbi ja kalla võitatud ning jahuga ülepuistatud ümmargusse keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u.45-50 minutit.
Tõsta keeks ahjust välja ja lase u.10.minutit jahtuda.
Kummuta serveerimisalusele ja lase täielikult jahtuda. Soovi korral kata (u.80g) sulatatud šokolaadi ja värskete kirssidega.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...