Veidi teistsugune, kuid ääretult maitsev tiramisu värskete vaarikate ja šokolaadise kreemiga.
See tiramisu on ehk veidi rammusam kuid värsked vaarikad lisavad kergust ja teevad magusroa mõnusaks mahlaseks.
Soovitan soojalt proovida kui tavalisest tiramisust tüdimus peal.
Lisaks valmib magurooga kiirelt ja kerge vaevaga, ainult tuleb lasta tiramisul külmikus seista, et maitsed ühilduksid.
TIRAMISU VAARIKATE JA ŠOKOLAADIGA
u.200-250g lady fingers küpsiseid
400g mascarponet
2dl vahukoort
150g tumedat šokolaadi
250g vaarikaid
u.1dl kanget kohvi
kakaod
Sulata veevannil šokolaad. Vahusta kergelt mascarpone, lisa sulatatud šokolaad.
Viimasena sega juurde vahustatud vahukoor, sega ühtlaseks kreemiks.
Kasta küpsised hetkeks kohvisse ja aseta üksteise kõrvale serveerimisalusele (u.5küpsist kahele reale).
Tõsta peale šokolaadikreem ja aja ühtlaselt laiali, kata vaarikatega.
Taaskord tõsta peal kohvisse kastetud küpsised ja kata šokolaadikreemiga.
Tõsta tiramisu vähemalt kuueks tunniks külmikusse maitsestuma.
Raputa tiramisule kakaopulbrit ja kaunista värskete vaarikatega.
Väga maitsev. Mul küll kreem nii vedel ei tulnud kui pildil, kuid ilmselt oli selles süüdi liiga külm mascarpone ja šokolaad jäi tükkidena. Teen teinekordki.
ReplyDeleteLiisi, rõõm kuulda, et maitses:)
ReplyDelete