August 14, 2012

Sõstra purukook martsipaniga


Üks hästi mõnus purukook, kus hapukad marjad on kaetud martsipanise purukattega.
Lisaks sõstardele võib lisada ka nt. vaarikaid või maasikaid, mina tegin seda sama purukooki tikritega-ka sai väga maitsev-tasub proovida!
Kook valmib kiirelt ja lihtsalt, hea kiire kook nt. ootamatutele külalistele pakkuda.
Lisaks maitseb ka küpsetamisjärgsel päeval hea kui seda jätkub muidugi nii kauaks:)


SÕSTRA PURUKOOK MARTSIPANIGA

Puru:
6dl jahu
200g võid
100g suhkrut
näputäis soola

Täidis:
3 muna
1,5dl suhkrut
500g kohupiima
1dl hapukoort
1tl vanillisuhkrut
500g sõstraid
100g martsipani

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. 
Lisa väikesed võikuubikud ja näpi puru-taoliseks.
Kata kõrgemate äärtega ahjuvorm(25x35cm) küpsetuspaberiga ja raputa põhjale 2/3 purust, vajuta õrnalt puru kinni.
Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur.
Tõsta kohupiimatäidis purupõhjale.
Raputa peale sõstrad.
Näpi allesjäänud puru hulka martsipani ja kata sõstrad purukihiga.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.40-45minutit.


7 comments:

  1. Üliahvatlevad fotod! Hommepäev hakkan purukooki tegema (kas kohalikust maapoest ka martsipani leida on, on küll küsitav). Ja üleüldse võib selle blogi fotod minu arust kokku võtta klausliga "Laku panni, dieet!" :)

    ReplyDelete
  2. Väga kaunid pildid! :)
    Tegin ise täna tunnike tagasi keefiri-purukooki mustikatega :)

    ReplyDelete
  3. Aitäh Suslik ja Katrin!
    Katrin, anna siis teada kuidas kook välja tuli.

    ReplyDelete
  4. Nii ahvatlev ja muidugi fotod on suurepärased (nagu alati)!Veronika

    ReplyDelete
  5. Tere! Kas antud kook sai tehtud vormis või plaadi peal. Siis tean umbes arvestada, kas peaksin kogused suurendama (mul soov teha seda üleplaadi koogina).

    ReplyDelete
  6. Tere Pille!
    Vormi suurus retseptis kenasti kirjas- 25x35cm suurune kõrgete äärtega ahjuvorm.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...