Üks hästi mõnus purukook, kus hapukad marjad on kaetud martsipanise purukattega.
Lisaks sõstardele võib lisada ka nt. vaarikaid või maasikaid, mina tegin seda sama purukooki tikritega-ka sai väga maitsev-tasub proovida!
Kook valmib kiirelt ja lihtsalt, hea kiire kook nt. ootamatutele külalistele pakkuda.
Lisaks maitseb ka küpsetamisjärgsel päeval hea kui seda jätkub muidugi nii kauaks:)
SÕSTRA PURUKOOK MARTSIPANIGA
Puru:
6dl jahu
200g võid
100g suhkrut
näputäis soola
Täidis:
3 muna
1,5dl suhkrut
500g kohupiima
1dl hapukoort
1tl vanillisuhkrut
500g sõstraid
100g martsipani
Sega omavahel jahu, suhkur ja sool.
Lisa väikesed võikuubikud ja näpi puru-taoliseks.
Kata kõrgemate äärtega ahjuvorm(25x35cm) küpsetuspaberiga ja raputa põhjale 2/3 purust, vajuta õrnalt puru kinni.
Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur.
Tõsta kohupiimatäidis purupõhjale.
Raputa peale sõstrad.
Näpi allesjäänud puru hulka martsipani ja kata sõstrad purukihiga.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.40-45minutit.
Üliahvatlevad fotod! Hommepäev hakkan purukooki tegema (kas kohalikust maapoest ka martsipani leida on, on küll küsitav). Ja üleüldse võib selle blogi fotod minu arust kokku võtta klausliga "Laku panni, dieet!" :)
ReplyDeleteVäga kaunid pildid! :)
ReplyDeleteTegin ise täna tunnike tagasi keefiri-purukooki mustikatega :)
Aitäh Suslik ja Katrin!
ReplyDeleteKatrin, anna siis teada kuidas kook välja tuli.
Nii ahvatlev ja muidugi fotod on suurepärased (nagu alati)!Veronika
ReplyDeleteAitäh Veronika:)!
ReplyDeleteTere! Kas antud kook sai tehtud vormis või plaadi peal. Siis tean umbes arvestada, kas peaksin kogused suurendama (mul soov teha seda üleplaadi koogina).
ReplyDeleteTere Pille!
ReplyDeleteVormi suurus retseptis kenasti kirjas- 25x35cm suurune kõrgete äärtega ahjuvorm.