Ääretult maitsev stritsel rikkaliku kohupiimatäidise ja natukese vaarikamoosiga, mis veel kaetud purukattega.
Igati mõnus küpsetis tassi tee kõrvale kui väljas suur pakane nagu praegu.
Enda tehtud stritslid ikka paremad kui poe omad, sest täidisega ei ole koonerdatud, seda on rikkalikult!!!
Mina kasutasin vaarikamoosi, kui sobiks ka kirsimoosi või mõni muu moos vastavalt maitsele, küll tuleks jälgida, et moos oleks ikka paks nagu džemm, muidu on oht, et moos voolab stritslist välja.
Sellest kogusest saab kaks ahjuplaadi suurust stritslit.
KOHUPIIMASTRITSEL PURUKATTEGA
Tainas:
400-500g jahu
0,5dl suhkrut
6g kuivpärmi
2,5dl piima
1 muna
50g võid
soola
Täidis:
400g kohupiima
150g võid
1dl suhkrut
6spl vanillikastmepulbrit
1spl vaniliisuhkrut
u.6spl vaarika- või kirsimoosi
Puru:
3spl jahu
2spl võid
3spl suhkrut
Sega kuivpärm vähese jahuga, lisa käesoe piim.
Lisa muna, suhkur, sool.
Lisa järk-järgult juurde jahu, klopi ühtlaseks tainaks.
Sõtku juurde toasoe või sõtku see taina sisse.
Vajadusel lisa jahu, tainas peaks olema õhuline ja käte küljest lahti lööv tainas.
Kata taina kauss köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks.
Täidiseks sulata või.
Sega kohupiim suhkru, vanillikastme, vanillisuhkru, viimasena lisa sulatatud või, sega ühtlaseks.
Puruks näpi kõik koostisained puru-taoliseks.
Kui tainas on kerkinud, jaga tainas kaheks.
Rulli jahusel laual tainas nelinurkseks, kata paari spl moosiga, määri laiali.
Kata kohupiimatäidisega, ürita siluda ühtlaseks.
Keera rulli ja lõika tainas kolmeks ribaks.
Põimi tainaribadest stritsel, aseta ahjuplaadile, raputa peale puru.
Küpseta 190-kraadises ahjus u.20-30.minutit.
Mmmmm, nii ilusates pehmetes ja soojades värvitoonides fotod! Oleks tõesti ideaalne praeguse külma ilma korral kuuma hea tee või kakaoga süüa! Ja nii hea on kuulda, et see ikka rikkalikult täidist sisaldab, poe omades on tõesti tavaliselt seda täidist nii vähe ning seetõttu jäävad need väga kuivaks :S Kindlasti proovin ükspäev seda stritslit!
ReplyDeleteAitäh heade sõnade eest, Maris:)!
ReplyDeleteProovi kindlasti!