January 31, 2012

Šokolaadikeeks



See kaunis šokolaadine keeks on väga mahlane ja kindlasti kõigi šokolaadisõprade lemmik.
Keeks tuleb suur ja uhke, seega jagub seda šokolaadist pakatavat keeksi suuremale seltskonnale. Kes soovib võib keeksi katta sulatatud tumeda šokolaadiga, nagu seda tegin ka mina. Kuid ka ilma glasuurita on keeks väga šokolaadine ja maitsev.




ŠOKOLAADIKEEKS



200g võid
250g suhkrut
4 suurt muna  või 5 keskmise suurusega muna
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
40g kakaod
150g šokolaadi
200-250ml keefiri või petti

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa edasi vahustades munad.
Haki šokolaad hästi peeneks.
Sega kausis jahu, sool, küpsetuspulber, kakao. Lisa või-munasegule vaheldumisi keefir ja jahusegu.
Viimasena lisa hakitud šokolaad, sega ühtlaseks ja vala ümmargusse võitatud ja jahuga kaetud keeksivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus u. 1tund. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Võta keeks ahjust ja jahuta u.10 minutit, kummuta keeks ettevaatlikult vormist välja. Soovi korral kata sulatatud šokolaadiga.






1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...