See mõnus nostalgiline tort on paljudele tuttav klassikalise rammusa võikreemiga, minu tort aga võikreemi ei sisalda. Võikreem on asendatud lahjema toorjuustukreemiga(sain selle idee viimasest Kodukirja ajakirjast), mistõttu pärast tordiga maiustamist ei ole nii raske olla kui pärast võikreemiga tordi söömist.
Kes soovib võib lisada natuke konjakit toorjuustu-kakaokreemile- mina seda ei teinud, sai ka ilma väga maitsev!
Nendest kogustest tuleb keskmise suurusega neljakandiline tort.
PÄHKLITORT
BISKVIIT:
5 suurt muna
5spl suhkrut
5spl jahu
5spl tärklist
0,5tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
KREEM:
400g toorjuustu
3spl kakaod
150-200g kondenspiima
soovi korral konjakit
IMMUTAMISEKS:
u.1,5dl kohvi
PEALE:
150g maapähkleid
2-3spl suhkrut
Eralda munakollased munavalgedest ja vahusta suhkruga tugevaks vahuks.
Vahusta ka munavalged näputäie soolaga kõvaks vahuks, sega ettevaatlikult pool vahust munakollasevahule.
Sõelu munakollasevahule jahu-tärklise segu, sega õrnalt.
Viimasena sega juurde alles jäänud munavalgevaht.
Võta kaks suurt ahjuplaati ja kata küpsetuspaberiga, jaota biskviittainas võrdselt kahele plaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.10-12 minutit.
Võta biskviitpõhjad ahjust ja jahuta täielikult maha.
Kreemiks vahusta kergelt toorjuust kondenspiima ja kakaoga.
Haki pähklid(aga mitte liiga peeneks puruks), rösti pannil, lisa suhkur ja kuumuta kuni suhkru sulamiseni.
Võta tulelt, jahuta.
Lõika mõlemad biskviitpõhjad keskelt pooleks(kokku tuleb 4 biskviitpõhja). Tõsta üks põhi serveerimisalusele, immuta vähese kohviga,
kata ühtlaselt kakao-toorjuustukreemiga, tõsta peale teine biskviitpõhi.
Korda sama allesjäänud kahe biskviitpõhjaga. Kõige viimaseks kihiks jääb kakao-toorjuustukreem.
Kata tort pealt pähklipuruga ja tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.
Idee: Ajakiri "Kodukiri"
No comments:
Post a Comment