Väga lihtsalt valmiv küpsetamata kook vaarikate ja kahe šokolaadiga. Praegu on veel saada värskeid vaarikaid, mis sobivad imehästi kokku šokolaadikreemiga. Kindlasti lisa valge šokolaadikreemile laimikoort, mis muudab kreemi kergelt hapukamaks.
Koogi kreemikihid on parajalt kreemjad, seega soovitan hoida kooki külmikus ning võtta külmikust välja vaid serveerimisajaks.
VAARIKA-SOKOLAADIKOOK
Põhi:
150g (šokolaadi)küpsiseid
60g võid
Täidis:
4dl vahukoort
200g toorjuustu
150g tumedat šokolaadi
150g valget šokolaadi
u.200g vaarikaid
poole laimi riivitud koor
Koogi põhjaks purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Kata ümmargune lahtikäiva koogivormi(20cm) põhi küpsisepuruga.
Aseta külmikusse.
Vahusta vahukoor, lisa toasoe toorjuust.
Jaga vahukoore-toorjuustu segu kaheks osaks.
Sulata valge šokolaad veevannil.
Lisa ühele osale vahukoore-toorjuustukreemile riivitud laimikoor ja sulatatud valge šokolaad.
Tõsta kreem koogipõhjale ja kata vaarikatega.
Sulata tume šokolaad, jahuta.
Lisa teisele osale vahukoore-toorjuustukreemile š okolaad, sega ühtlaseks, (vajadusel lisa tuhksuhkrut maitse järgi) kreemiks ja vala ettevaatlikult koogile.
Tõsta külmikusse üleööks tahenema.
Kaunista kook vaarikate ja piparmündilehtedega.
Aga kui olla sunnitud kasutama külmutatud vaarikaid, kas siis peaks millegagi ekstra arvestama või võib ülejäänud retsept samaks jääda? Aitäh! :)
ReplyDeleteLiis, külmutatud vaarikaid mitte üles sulatada ja vaarikad asetada valge sokolaadikreemi peale, mitte põhjale, muidu võib koogipõhi läbi vettida.
Delete