August 27, 2014

Õuna-täisteramuffinid


Seekord jagan teiega oma õe küpsetatud(foto autor on samuti minu õde Maris) kaneeliste õunamuffinite retsepti. Muffinid olid kohe nii head, et käsi aina haaras uue muffini järgi ning märkamatult oli juba 3 muffinit pintslisse pistetud.
Need õunamuffinid on hästi mõnusad pehmed(küpsetamispäeval) ja kohevad, kuigi tainasse läheb vaid täistera nisujahu. Samuti on muffinites kasutatud väheses koguses suhkrut, kuna muffini taignasse läheb magustajana ka õunapüree.
Ühesõnaga ma olin täitsa üllatunud kui maitsvad, kohevad ja pehmed need muffinid olid.

Soovitan kindlasti proovida, kes soovivad natuke tervislikemaid ja piimatoodete vabu õunamuffineid küpsetada.
Muffini valmistamine on igati lihtne, sega vaid kõik kokku ja jaga tainas muffinivormidesse ning poole tunni pärast on maitsvad muffinid valmis.


ÕUNA-TÄISTERAMUFFINID

3 dl täistera nisujahu
1 tl vanillsuhkrut
1 tl soola
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
1 dl õli
3 dl õunakastet
1 dl fariinisuhkrut

Kuumuta ahi 200kraadini. Sega omavahel jahu, vanillsuhkur, sool, kaneel ja küpsetuspulber. Teises kausis sega munad, õli, õunakaste ja fariinsuhkur. Vala mass jahusegusse ja sega kergelt läbi. Tõsta tainas võitatud metallist muffinivormi ja küpseta 20 minutit.
Soovi korral raputa peale purustatud (metsa)pähkleid.

Sellest kogusest tuleb u. 12 muffinit


2 comments:

  1. Ja lisaks kõigele hoidsid need kindlasti kõhu palju kauem täis kui tavaline nisujahumuffin eks?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...