September 9, 2014

Kukeseenepirukas feta juustuga


Kukeseentega pirukas, millele lisatud fetajuust lisab veidi soolakust ja annab mõnusa pehme juustuse tekstuuri.
Samuti peitub nendes väikestes maitsvates pirukates natuke mahlakust lisavat suvikõrvitsat.
Pirukapõhjas on kasutatud rukkipüüli, millel ei ole rukkijahule omast nn. leivamaitset ning see jahu sobib ideaalselt soolase pirukapõhjaks.
Mina tegin seekord väikeseid pirukaid tartaletivormidesse, kuid sama hästi sobib kasutada 24/26cm läbimõõduga ümmargust lahtikäivat koogivormi.


KUKESEENEPIRUKAS FETA JUUSTUGA

Põhi:
200g keedetud kartuleid
150g võid
200g rukkipüüli
soola

Täidis:
300g kukeseeni
u.20g võid
250g suvikõrvitsat
2 muna
2dl hapukoort
tilli
100-150g fetajuustu
soola
pipart

Riivi keedetud kartulid, lisa väikesed külmad võikuubikud ja jahu.
Näpi tainas ühtlaseks tainaks.
Pane tainas vähemalt tunniks külmikusse tahenema.

Võta ümmargune lahtikäiv koogivorm(24cm) või väikesed tartaletivormid ja kata vormi põhi ja ääred tainaga.
Torka kahvliga põhjale augud, kata ääred fooliumiga.
Küpseta koogipõhja u.10.minutit 200-kraadises ahjus.

Täidiseks puhasta kukeseened ja lõika väiksemaks.
Koori ja lõika suvikõrvits kuubikuteks.
Aja pann kuumaks, lisa või ja puhastatud kukeseened.
Kuumuta seni kuni seentest on liigne vesi välja auranud.
Lisa suvikõrvitsakuubikud ning kuumuta veel paar minutit pidevalt segades.
Maitsesta soola ja pipraga.

Klopi lahti munad, lisa hapukoor, till, maitsesta pipraga.
Täida pirukapõhi kukeseene-suvikõrvitsatäidisega, kata feta juustu viiludega, 
vala peale muna-hapukooresegu.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.35-45.minutit.

Peale ahjust välja võtmist lase pirukal vormis u.10-15.minutit taheneda.

Sellest kogusest tuleb 24/26cm ümmargune pirukas või 15tk väikeseid pirukaid.



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...