September 18, 2014

Karamelline õuna-pohla kohupiima purukook


Käes on õunakoogi hooaeg! Seekord valmis lihtne õuna-kohupiima purukook, kuhu lisasin Jaani keedetud kondenspiima(mmm... kui hea karamelline kreem) kihi, mis muudab koogi mõnusaks karamelliseks. Õuntele seltsiks lisasin mõned kaunid-punased pohlad, mis tasakaalustavad hästi magusat karamellikihti.



KARAMELLINE ÕUNA-POHLA KOHUPIIMA PURUKOOK

Puru:
200g jahu(120g riisijahu, 80g maisijahu)
150g võid
65g roosuhkrut

Täidis:
400g kohupiima
1dl hapukoort
1dl roosuhkrut
2 muna
1tl vanilliekstrakti
190g Jaani keedetud kondenspiima
350g õunu
100 pohli
kaneeli

Kõigepealt valmista purutainas, selleks mõõda kaussi kõik kuivained, lisa väikesed külmad võikuubikud.
Haki noaga peeneks puruks.
Võta küpsetuspaberiga kaetud neljakandiline ahjuvorm(u.22x22cm), kata 2/3 purukogusega.
Suru puru tihedalt vastu vormi.
Pane väiksesse potti keedetud kondenspiim ja kuumuta seda madalal kuumusel, kuni kondenspiim on vedelaks muutunud.
Nirista kondenspiim koogile, aja hästi ettevaatlikult laiali.
Klopi lahti munad, lisa kohupiim, hapukoor, suhkur, vanilliekstrakt.
Kata koogipõhi kohupiimatäidisega.
Koori ja viiluta õunad, kata nendega kohupiimatäidis.
Lisa ka pohlad, raputa peale kaneeli ja allesjäänud puru.
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 40-45.minutit.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...