Tosca kattega õunakook maitseb eriti hõrgult, kindlasti üks lemmik õunakookidest. Rikkaliku magusa krõbeda mandlikatte all on pehme tainakiht mahlaste õuntega. Sobilik kook, mida külalistele pakkuda. Kook maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka küpsetamisjärgsel päeval(püsib kenasti pehme ja mahlane).
Mina kasutasin riisijahu koos maisijahuga, kes soovib võib kasutada ka nisujahu.
ÕUNA-TOSCA KOOK
Tainas:
3 muna
2dl jahu(1,5dl riisijahu, 0,5dl maisijahu)
100g roosuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
100g võid
u.600g õunu
Kate:
75g võid
100g mandlilaaste
65g roosuhkrut
1,5dl rõõska koort
2sl riisijahu
1tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sulata või.
Sega kausis jahud küpsetuspulbriga.
Lisa munasegule vaheldumisi jahusegu ja sulatatud või.
Sega võimalikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks.
Vala tainas 24cm lahtikäivasse koogivormi.
Viimasena lisa tükeldatud õunad, vajuta kergelt tainasse.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20.minutit.
Samal ajal valmista kate, selleks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades kuni kate pakseneb.
Võta kook ahjust ja kata kattega.
Küpseta veel u.10-15 minutit kuni kate on pealt kuldpruun ja krõbe.
Väga kaunid ja sügisesed pildid! Kuna ma ise ei taha ka küpsetistes nisujahu kasutada, siis on väga meeldiv, et annad ka gluteenivabad alternatiivid :)
ReplyDelete