Praeguste jahedatel sügisilmadel on igati mõnus nautida soojas toas kuuma teed, mille kõrvale krõbistada maitsvaid küpsiseid. Alljärgnevalt pakun välja hästi mõnusad, koduse maitsega pehmed küpsised, kus saab ära kasutada suvel purki pistetud õunapüreed. Lisaks õunapüreele leidub küpsistes ka krõbedaid kaerahelbeid ja vürstikust lisab küpsistele kaneel.
ÕUNAKÜPSISED
200g õunapüreed
150g kaerahelbeid
80g kaerakliisid
120g (riisi)jahu
100g võid
1,5dl roosuhkrut
1 muna
1,5tl kaneeli
Vahusta toasoe või suhkruga.
Lisa muna, vahusta edasi.
Seejärel lisa õunapüree, sega.
Lisa omavahel segatud kuivained, sega ühtlaseks tainaks.
Tõsta ahjuplaadile lusikaga väikesed tainakuhjad ja vajuta need lamedamaks(kui soovid pätsikese kujulisi pehmeid küpsiseid, siis jäta nii nagu need on)
Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15 minutit või kuni küpsised on kuldpruunid.
Sellest kogusest tuleb u.3 plaaditäit küpsiseid.
No comments:
Post a Comment