October 7, 2013

Ahjuõunapüree kaneeliga


Kuna õunu oli kohe hästi palju, (siinkohal suur-suur aitäh Evale) siis otsustasin keeta moosi. Seekord käis moosi tegu veidi teisiti, nimelt viskasin õunad ahju ja lasin pehmeks küpseda. Seejärel püreestasin segu ja lasin koos suhkruga keema. Seega pliidi ees seismist on selle moosi puhul küll minimaalselt. Maitsev ahjuõuna-maitsega püree sai mõnusalt kaneeline ja igati sobilik pannkookide või putrute lisandiks. Kes soovib, võib püreerimise vahele jätta, aga mulle meeldib vahel ilma tükkideta moose süüa ja püreest saab ka igasugu muid häid roogasid valmistada(sellest mõni postitus hiljem ehk).
Lisasin seekord õunapüreele vaid kaneeli aga arvatavasti proovin ka teha veidi vürtsikamat püreed, kuhu lisaksin peale kaneeli veel veidi kardemoni, muskaatpähklit ja ingverit.


AHJUÕUNAPÜREE KANEELIGA

U.3-3,5kg õunu
150g suhkrut
100-150g moosisuhkrut
3tl kaneeli

Koori õunad, lõika õunad neljaks ja eemalda südamik.
Võta suur kõrgete äärtega ahjuvorm ja pane õunad vormi.
Vala vormi niipalju vett, et see kataks ära terve vormi põhja.
Kata ahjuvorm fooliumiga ja tõsta 200-kraadisesse ahju u. 25-35 minutiks.
Õunad peavad olema täitsa pehmeks küpsenud.
Tõsta vorm ahjust, vala õunad suuremasse potti ja püreesta saumiksriga ühtlaseks püreeks.
Vala juurde suhkur ja kaneel ning tõsta pott tulele ja lase keema tõusta.
Võta pott tulelt ja vala moos steriliseeritud purkidesse, sule õhukindlalt.
Säilita külmas.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...