October 27, 2013

Kirsi-šokolaaditort ja blogi sünnipäev


Minu magusal blogil juba teine sünnipäev! Seekord tähistame seda rohkelt kirsse ja šokolaadikreemi sisaldava tordiga. Tort võib tunduda väga rammus, kuid tegelikult on tegu ühe äärmiselt mahlase ja parajalt šokolaadise tordiga. Põhjaks küpsetasin kakaobiskviidi aga kellele tundub see liiga keeruline, võib teha põhja purustatud küpsistest ja võist, nagu nt. siin tehtud. Täidises on kasutatud Bitteri šokolaadi, aga kes soovib mõrudamat lõpptulemust soovitan kasutada suurema kakaosisaldusega tumedat šokolaadi ja kellele meeldib magusam kook või vabalt kasutada piimašokolaadi(sel juhul pole tuhksuhkrut vaja lisada). Kirssidele tegin peale ka tarretisekihi(mis kahjuks küll segunes šokolaadikreemiga, kuna valasin tarretise enne šokolaadikreemi tahenemist), aga kellele ei meeldi tarretisega jännata, võib tarretise osa vahele jätta ja enne serveerimist valada nõrutatud kompotikirsid tahenenud šokolaaditäidisele.  


KIRSI-ŠOKOLAADITORT

Põhi:
1 suur muna
0,25dl suhkrut
1spl jahu
1spl kakaod
0,5spl kartulitärklist
0,25tl küpsetuspulbrit

Täidis:
4dl vahukoort
150g kohupiimapastat
250g tumedat šokolaadi(nt.bitter)
100g tuhksuhkrut

Peale:
1purk kompotikirsse(u.380g)
kirsitarretise pulbrit

Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks.
Sega omavahel kuivained  ja sõelu munavahu juurde.
Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks.
Vala küpsetuspaberiga voodertatud 20cm lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 15-20.minutit.
Võta ahjust ja lase täielikult maha jahtuda.

Kui biskviit on maha jahtunud aseta põhi taas koogivormi põhja ja niisuta kompotivedelikuga.

Sulata šokolaad vesivannil, lase jahtuda.
Kreemiks vahusta vahukoor tugevaks vahuks.
Sega juurde tuhksuhkur, kohupiimapasta ja maha jahtunud šokolaad.

Vala šokolaadisegu koogipõhjale ja aseta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.

Kui šokolaadikreem on tahenenud, valmista kirsitarretise pulbrist tarretis(juhindu valmistamisõpetusest pulbri pakil).
Aseta nõrutatud kompotikirsid šokolaadivahule ja vala ettevaatlikult peale tarretisevedelik.
Tõsta tagasi külmikusse u.4 tunniks.




9 comments:

  1. Palju õnne magusale, kaunite ja isuäratavate piltidega blogile ja tema pidajale :)

    ReplyDelete
  2. Magusad õnnesoovid magusale blogile :))

    ReplyDelete
  3. Aitäh õnnesoovide eest Teevi ja Anonymous:)

    ReplyDelete
  4. Palju õnne! Väga isuäratav sünnipäevatort! Suu jookseb vett :)

    ReplyDelete
  5. Palju õnne tähtpäeva puhul, Marit!!!

    ReplyDelete
  6. kui suure koogivormiga on kook tehtud? Palju õnne ka muidugi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TheKrissssuu, kasutasin 20cm läbimõõduga koogivormi, tuleb selline väike koogikene:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...