Rohkete mustikate kreemine juustukook, kus mahlaseid mustikaid nii koogi sees kui peal. Koogi põhi on küpsistest, täidises leidub lisaks toorjuustule ka kohupiimapastat, mis ei tee seda kook nii hirmus rammusaks. Küpsetatud juustukihi peale on veel lisatud hapukoorekate, mis lisab koogile mahlasust. Kindlasti soovitan katta kook värskete mustikate, siis saab kook eriti ilus ja maitselt eriti mõnus mustikane, nii et see kook peaks olema meelepärane kõikidele mustikasõpradele.
MUSTIKA-JUUSTUKOOK
Põhi:
150g küpsiseid
70g võid
Täidis:
200g toorjuustu
400g kohupiimapastat
1,5dl suhkrut
3 muna
u.200g mustikaid
Kate:
250g hapukoort
80g suhkrut
Kaunistuseks:
u.100g mustikaid
Purusta küpsiseid, sega sulatatud võiga.
Võta 20-22cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi küpsisepuruga.
Klopi lahti munad, sega juurde toorjuust, kohupiim ja suhkur.
Viimasena sega juurde mustikad.
Vala täidis põhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus u.45-55.minutit.
Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile ning tõsta kook veel 10.minutiks ahju.
Võta kook ahjust, jahuta maha ja hoia üleöö külmikus.
Kaunista värskete mustikatega.
No comments:
Post a Comment