August 4, 2013

Beseekattega tikritort


Tikrikook,  mis sai juba mõni aeg tagasi valmistatud, kuid kahjuks on aja taha on jäänud selle retsepti ülespanek, nüüd saab siis see tehtud. Kook on tõesti väga hea- keeksine põhi, kreemine kondenspiima-tikri vahekiht ja kõige peal õhuline beseekiht. Muidu üpris hapud tikrid moodustavad koos magusa kondenspiimaga täpselt parajalt magusa-hapu maitsekoosluse. Kindlasti mitte küpsetada beseekihti rohkem kui retseptis ette nähtud(mul küpses see veidike liiga krõbedaks, nii et hoidke koogil silm peal).


BESEEKATTEGA TIKRIKOOK

Põhi:
100g võid
1dl suhkrut
1muna
3dl jahu
0,5tl küpsetuspulbrit

Täidis:
350-400g tikreid
200ml kondenspiima
3 munakollast
1dl hapukoort

Peale:
3 munavalget
1,5dl suhkrut

Vahusta või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna.
Sega juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulbrisegu.
Võta lahtikäiv 24-cm koogivorm, vooderda selle põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
Kata vormi põhi ja ääred tainaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.10 minutit.

Täidise jaoks klopi lahti munakollased, lisa kondenspiim ja hapukoor.
Sega juurde puhastatud tikrid ja vala eelküpsetatud ja maha jahutatud põhjale.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u.30-35 minutit.
Vahusta munavalged, lisa kolmes osas suhkur.
Kata kook ühtlaselt beseekihiga ja küpseta veel u.7-10 minutit.
Võta kook ahjust ja jahuta maha.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...