Tikrikook, mis sai juba mõni aeg tagasi valmistatud, kuid kahjuks on aja taha on jäänud selle retsepti ülespanek, nüüd saab siis see tehtud. Kook on tõesti väga hea- keeksine põhi, kreemine kondenspiima-tikri vahekiht ja kõige peal õhuline beseekiht. Muidu üpris hapud tikrid moodustavad koos magusa kondenspiimaga täpselt parajalt magusa-hapu maitsekoosluse. Kindlasti mitte küpsetada beseekihti rohkem kui retseptis ette nähtud(mul küpses see veidike liiga krõbedaks, nii et hoidke koogil silm peal).
BESEEKATTEGA TIKRIKOOK
Põhi:
100g võid
1dl suhkrut
1muna
3dl jahu
0,5tl küpsetuspulbrit
Täidis:
350-400g tikreid
200ml kondenspiima
3 munakollast
1dl hapukoort
Peale:
3 munavalget
1,5dl suhkrut
Vahusta või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna.
Sega juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulbrisegu.
Võta lahtikäiv 24-cm koogivorm, vooderda selle põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
Kata vormi põhi ja ääred tainaga.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.10 minutit.
Täidise jaoks klopi lahti munakollased, lisa kondenspiim ja hapukoor.
Sega juurde puhastatud tikrid ja vala eelküpsetatud ja maha jahutatud põhjale.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u.30-35 minutit.
Vahusta munavalged, lisa kolmes osas suhkur.
Kata kook ühtlaselt beseekihiga ja küpseta veel u.7-10 minutit.
Võta kook ahjust ja jahuta maha.
No comments:
Post a Comment