Kohevad pannkoogid, kus saab edukalt ära kasutada seisma jäänud hapukoore. Pannkoogitainasse läheb natuke mannat(soovitan kasutada täisteramannat-Kivisaare Veski), mistõttu võiks lasta tainal natuke seista enne küpsetamist, et mannaterad jõuaksid pehmeneda.
Ausalt öeldes, said need pannikad nii head, et pannikoogi kuhi vähenes imekiirelt. Meie sõime pannkooke mustika toormoosiga, mis sobis pannikatega imehästi. Muidugi võib pannkooke serveerida mistahes (toor)moosiga, nt.vaarika, maasika, sõstra.
HAPUKOOREPANNKOOGID
3spl suhkrut
3 muna
150-180 ml hapukoort
3spl jahu
1tl küpsetuspulbrit
2spl mannat(täistera, Kivisaare)
Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munakollastele suhkur, hapukoor ning klopi ühtlaseks tainaks(ei ole vaja vahustada). Lisa omavahel segatud kuivained. Vahusta muavalged tugevaks vahuks ja lisa jaokaupa tainale. Lase tainal seista u.10-15.minutit. Küpseta pannil õlis kuldpruunid pannkoogid. Serveeri (mustika) toormoosi ja piimaga.
Sellest kogusest tuleb u. 25-30 pannkooki.
Allikas: Ajakiri "Naised"
No comments:
Post a Comment