October 7, 2012

Korvikesed vanillikreemi ja marjadega


Need kaunitarist korvikesed sai valmistatud juba paar nädalat tagasi õe sünnipäevaks, kui veel oli turu pealt saada ilusaid suuri värskeid marju. Värskete marjade, koheva kreemi ja krõmpsuva põhjaga koogikesed on nii mõnusad kerged ampsud, mis on sobilikud pidulauda ehtima.
Kreemi võib juba eelmine õhtu valmis keeta ja jätta ööseks külmikusse. Samuti saab korvikeste taina varem valmis teha ja jätta külmikusse kuni küpsetamiseni. Kui eeltöö varem tehtud valmivad korvikesed kiirelt, siis jääb vaid korvikesed valmis küpsetada ning täita kreemi ja marjadega.


KORVIKESED VANILLIKREEMI JA MARJADEGA

Põhi:
100g võid
3spl suhkrut
4dl jahu
1 munakollane
2-3spl vett

Kreem:
2,5dl piima
0,5dl suhkrut
3 munakollast
1tl vanillisuhkrut
3sl maisitärklist
2sl võid
1dl-1,5dl vahukoort

Peale:
u.100g vaarikaid
u.100g mustikaid

Mõõda kaussi jahu, suhkur, lisa külmad võitükid, haki noaga ühtlaseks peeneks puruks, lisa munakollane.
Viimasena lisa külm vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainapalliks.
Aseta toidukilega kaetud tainas külmikusse vähemalt 30. minutiks.
Vahepeal valmista kreem- selleks vahusta kergelt munad suhkru ja vanillisuhkruga.
Kuumuta piim, tõsta paar spl kuuma piima munavahusse, sega, lisa veel natuke piima, lõpuks sega kogu munavaht piimaga.
Tõsta tagasi tulele, lisa ka tärklis ja kuumuta tasasel tulel, kuni kaste pakseneb.
Võta pott tulelt ja sega juurde või. Lase kreemil täielikult maha jahtuda.
Vahusta vahukoor ja sega jahutatud keedukreemiga.

Täida korvikesed tainaga, äärista korvikeste servad fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus u.5.min, võta foolium ja küpseta veel u.5min. kuni korvikesed muutuvad kuldpruuniks.
Jahuta ja eemalda korvikesed vormist.
Täida korvikesed kreemiga ja kata marjadega. Tõsta kuni serveerimiseni külmikus. Serveeri samal päeval.

Sellest kogusest tuleb u. 12-14 korvikest.






3 comments:

  1. Sellised korvikesed mulle meeldivad :) Mulle meeldivad tegelikult kõik purutaigna koogid :)
    Kuid nüüd on sellise kaunistuse tegemine juba keerulisem, sest värskeid marju enam saada ei ole.

    ReplyDelete
  2. Nii ilusad ja armsad! :) Kaunid fotod!

    ReplyDelete
  3. Aitäh, Nora!
    Vahur, tegemist on ikka muretaigna põhjaga.
    Värskeid marju oli isegi veel eelmine nädalavahetus turul pealt saada, kuid miks mitte kasutada marjade asemel puuvilju nt. ploome, apelsine jne.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...