Seda retsepti järgides saab kahte sorti küpsiseid-nii tumeda šokolaadi küpsiseid kui ka valge šokolaadi ja pähklitega küpsiseid. Kui maitsesin mõlemaid värskeid ahjust tulnud küpsiseid siis minu kindlad lemmikud olid heledad pähklitega küpsised, teisel päeval jällegi olin tumedatest küpsistest vaimustuses, ühesõnaga mulle maitsesid mõlemad variandid väga, käsi aina haaras uue küpsise järgi. Igatahes said need küpsised nii kiiresti otsa-peab varsti jälle uue satsi hakkama panema-sest need on tõesti sõltuvust tekitavalt head küpsised.
Suhteliselt lihtsalt valmivad küpsised, samuti on retsepti väga hea meelde jätta kuna jahu-või-suhkru kogused ühesugused.
ŠOKOLAADIKÜPSISED
115g võid
115g suhkrut
115g jahu
2 muna
75g tumedat šokolaadi
75g valget šokolaadi
peotäis sarapuupähkleid
Vahusta või suhkruga kohevaks.
Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades.
Viimasena sega juurde jahu.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks.
Sulata veevanni kohal eraldi kaussides mõlemad šokolaadid.
Lisa ühele tainaosale tumedat šokolaadi, teisele valget šokolaadi ja hakitud pähklid.
Sega läbi ja aseta mõlemad tainad vähemalt tunniks külmikusse.
Vormi kahe lusika abil väikesed pallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile,
jäta piisavalt suured vahed-kuna tainas kerkib.
Küpseta 190-kraadises ahjus u.10-12 minutit.
Sellest kogusest tuleb u. 2,5 plaaditäit küpsiseid.
Allikas: OmaMaitse
No comments:
Post a Comment