November 10, 2011

Pidusai toorjuustuglasuuriga



Rikkaliku kaneeli-suhkru-või-täidisega kaneelirullidest kokku põimitud pidusai, mis on veidi pidulikumaks muudetud kreemja toorjuustu glasuuriga.
Pärmitaina tegemine on küll veidi ajakulukas, kuid suurepärane ettevõtmine nt. nädalavahetuseks.
Seda suurt pidusaia jagub suuremale seltskonnale.




PIDUSAI TOORJUUSTUGLASUURIGA


50g pärmi
5dl piima
100g võid
1,5dl suhkrut
0,5tl soola
0,5tl jahvatatud kardemoni
800g-1kg jahu

VAHELE:
100g võid
1,5dl suhkrut
3spl kaneeli

GLASUUR:
150g toorjuustu
2spl võid
1,5dl tuhksuhkrut
1tl vanillsuhkrut
3spl sidrunimahla
2spl piima



Sellest kogusest saab u. ühe suure ahjuplaadi suuruse pidusaia või 
kaks 28cm läbimõõduga koogivormi suurust pidusaia.

Sega pärm suhkruga, lisa käesoe piim.
Lisa jahu, sool ja kardemon.
Sõtku tainast kuni see hakkab käte küljest lahti lööma, lisa sulatatud või.
Sõtku veel, kata kauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima.

Vahepeal sulata või ja sega suhkru ja kaneeliga.

Kui tainas on kahekordseks kerkinud jaota tainas kaheks.
Rulli tainas nelinurkseks, kata  poole või-suhkru-kaneeliseguga.
Keera tihedalt rulli, lõika 3-5cm tükid, aseta ahjuplaadile või 28cm koogivormi.
Jäta väikesed vahed, sest tainas kerkib.
Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20.minutit.
Tee samamoodi alles jäänud tainaga.

Glasuuriks vahusta toorjuust suhkrutega, lisa sulatatud või, piim ja sidrunimahl, mikserda ühtlaseks.

Võta pidusai ahjust lase mõned minutit jahtuda ja kata glasuuriga, maiusta kohe koos klaasi 
piimaga!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...