November 2, 2011

Šokolaadi-marmorkeeks

                                                         


See kaunis siiru-viiruline keeks, säilitab oma pehmuse ja mõnusa maitse ka küpsetamisjärgsel päeval.
Soovitan soojalt seda šokolaadist keeksi, kuna keeks valmib suhteliselt lihtsalt ja maitseb nii leigelt kui ka jahtununa külma piimaga imehea.





ŠOKOLAADI-MARMORKEEKS


200g võid 
200g suhkrut
4muna
200g jahu
2tl küpsetuspulbrit
6spl piima
2tl vanillsuhkrut
100g tumedat šokolaadi

Vahusta või suhkruga pehmeks kreemiks, lisa ükshaaval edasi vahustades munad.
Sulata kuumaveevannil šokolaad, jahuta.
Sega kuivained omavahel, lisa või-munasegule jahusegu ja piim, sega ühtlaseks(ürita võimalikult vähe segada).
Tõsta pool tainast teise kaussi, sega sulatatud šokolaadiga.
Võita piklik keeksivorm, vala põhja pool heledast tainast, kata poole šokolaaditainaga, jälle hele tainas ja kõige peale šokolaaditainas.
Sega tainakihid kahvliga kergelt läbi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.50-60.minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.

4 comments:

  1. See keeks on niii isuäratav, et seda ma proovin kohe KINDLASTI järele teha! Ja üsna pea :)))Fotod on ka niii armsad ja kenad :))

    ReplyDelete
  2. Maris, kindlasti proovi, sest see on väga maitsev keeks, üks minu lemmikutest!

    ReplyDelete
  3. Ma nüüd tegin selle keeksi ära ja väga maitsev oli! See on nüüd üks minu lemmikutest ka! Šokolaad annab mõnusama maitse kui kakao oleks andnud ja tõesti hästi mahlane ja mõnus, siidjas keeks! Väga soovitan seda järele proovida!

    ReplyDelete
  4. Nii tore kuulda, et maitses:)
    Minu meelest maitse muutus järgmisel päeval veelgi paremaks:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...