October 26, 2011

Väikesed õunapirukad

                                   


Ameerika-pärased õunapirukad on rikkaliku mahlase täidise ja krõbeda tainaga küpsetis, mis maitseb parim vanillijäätisega. Retseptis antud koguste järgi saad valmistada nii ühe suure piruka või teha muffinivormi abiga väikeseid pirukaid. Väikeste pirukate meisterdamine on muidugi ajakulukam:)





Tainas:
300g jahu
200g võid
2sl suhkrut
4-5spl vett



Täidis:

1kg õunu

3spl tärklist

1,5dl suhkrut
1tl kaneeli
1spl sidrunimahla

Tainaks mõõda kaussi jahu ja suhkur, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud külm või.
Haki noaga puruseks, lisa juurde vesi, sega kiirelt ühtlaseks tainaks.
Kata tainas toidukilega, aseta 30.minutiks külmikusse.

Koori õunad ja tükelda, piserda peale sidrunimahl.
Lisa ka suhkur, kaneel ja tärklis.

Kui soovid teha väikesed pirukad, siis rulli tainas lahti ja lõika klaasiga ümmargused ringid.
Jäta osa tainast alles ja lõika sellest ribad.
Määri muffinivormi pesad võiga, suru tainatükk vormi põhja ja äärtele.
Jaga täidis pirukatele, nüüd kata täidis taignaribadega, millest põimi koogile kate.
Määri tainas munaga ja raputa peale suhkrut.
Väikeseid muffinivormis pirukaid küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.

Sama töö põhimõtet kasutades saad küpsetada ka ühe suures(24cm või 26cm) vormis koogi.
Küpseta suurt kooki 180-kraadi juures 40-45 minutit. 

Lase pirukal natuke jahtuda, serveeri poolsoojalt vanillijäätise või klaasi külma piimaga.






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...