November 6, 2011

Pohla tosca muffinid

                                   


Pehmed pohladega muffinid, mis on kaetud krõbeda mandlimaitselise kattega.  Sama koguste ja kergema vaevaga saad valmistada ka ühe suure koogi.
Hea idee nt. külakostiks viia, säilivad maitsva ja pehmena ka küpsetamisjärgsel päeval!


POHLA-TOSCA MUFFINID


TAINAS:
          3 muna
          3dl nisujahu
          2dl suhkrut
          1,5 tl küpsetuspulbrit
          0,5dl piima
          100g võid
          200-300g pohli

KATE:
          75g võid 
          100g mandlilaaste
          1,5dl suhkrut
          0,5dl kohvikoort
          2sl jahu

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja sulatatud või. Sega võimalikult väheste liigutustega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa pohlad. Kui teed muffineid siis jaga tainas muffinivormidesse, kata poole vormi ulatudes tainaga, kuna tainas kerkib päris palju. Küpseta 180-kraadises ahjus u.15 minutit.
Tehes ühe suure koogi, vala tainas u. 26cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u.15-20 minutit.

Samal ajal valmista kate, selleks mõõda kõik ained potti ja kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades kuni kate pakseneb. Võta muffinid või kook ahjust ja kata kattega. Kattega ei tasu liialdada( just muffinivormides, suurde vormi võib rahulikult katta kõik kate), sest muidu võib osa katet küpsedes vormist välja voolata. Küpseta veel 10-15 minutit.
Retsept veidi muudetud kujul blogist Aet köögis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...