March 18, 2015

Banaani-mustika keeks




Imelihtsalt valmiv mustikarohke keeks, kus saab ära kasutada puuvilja vaagnale seisma jäänud pruunitäpilised banaanid.
Mahlane, rasvaine vaba keeks, mis ei ole liialt magus. 
Täisterajahuga keeks on mahlane ning sobib ideaaselt hommikusöögi magusaks ampsuks.




BANAANI-MUSTIKA KEEKS


250g täistera nisujahu
2tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
50g kookospalmisuhkrut
80g mett
1tl vanilliekstrakti
2 küpset banaani(u.225g)
2 muna
150g kreeka jogurtit
120g mustikaid

Sega ühes kausis omavahel kõik kuivained.
Teises kausis klopi lahti munad, lisa kahvliga püreestatud banaan, jogurt ja mesi.
Lisa kuivainetele muna-jogurti-banaanisegu.
Sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa juurde mustikad(kui kasutad külmutatud mustikaid, siis sega need vähese jahuga enne tainale lisamist ja sega nii vähe kui võimalik).
Tõsta tainas võitatud keeksivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.45-55 minutit kuni keeks on pealt kuldpruun. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Serveeri jahtunult.


Retsept veidi muudetud kujul http://www.foodfaithfitness.com/







6 comments:

  1. Tundub väga ahvatlev ja patuvaba küpsetis. Mulle väga meeldib ka pilt kõikidest koostisainetest, neid võiks edaspidigi lisada. Siis on kohe kiire ülevaade olemas, mis vaja läheb küpsetuseks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vaatame, kui aega ja võimalust on siis ehk tõesti lisan ka edaspidi koostisainete foto.

      Delete
    2. Vaatame, kui aega ja võimalust on siis ehk tõesti lisan ka edaspidi koostisainete foto.

      Delete
  2. Väga meeldis kasutusse tulevate koostisainete esitluse pilt. Mõnus retsept.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mõnus keeks tõesti, soovitan!

      Delete
    2. Mõnus keeks tõesti, soovitan!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...