Hommikusöök on minu jaoks väga oluline osa hommikust ja seega üritan katsetada ja valmistada maitsvaid kui ka tervislikke hommikusööke. Argipäeva hommikuks teen tavaliselt erinevaid smuutisid, vahel chia-seemne pudingut või toortatraputru. Vahel kui on väga kiire, siis tavaliselt leidub külmikus kreeka jogurtit ja kapis enda tehtud müslit ning ehk mõni apelsin või kiivi puuviljavaagnalt ja saabki kiirelt maitsvat ja tervilislikku hommikusööki nautida.
Poest pole ma müslit juba ei tea kui kaua ostnud, sest müslit ise teha on väga lihtne ja kiire ning siis saad valmistada just endale meelepäraste koostisainetega maitsva koduse müsli, ilma igasuguste säiltus-ja lisaineteta.
Siinkohal jagangi täiesti suhkruvaba müsli retsepti. Magusust annab müslile datlid ja küpsed banaanid (kindlasti kasuta küpseid pruunitäpilisi või juba pruunikaks tõmbunud banaane). Minu jaoks oli magusust piisavalt, kuid kes on väga suur maiasmokk, siis võib lisada datli-banaanisegule juurde u.2 spl mett.
Müsli maitse meenutab veidike banaanikooki, kus on kergelt tunda kaneeli maitset.
Müslis võib kasutada just neid pähkleid ja seemneid, mis kapis leidub ja endale meelepärane on.
SUHKRUVABA DATLI-BANAANI MÜSLI
150g kivideta datleid
2 küpset banaani
1.2dl kuuma vett
4 spl õli
300g kaerahelbeid
100-150g erinevaid pähkleid(sarapuupähklid, india pähklid ja mandlid)
50g seemneid(kõrvitsa ja päevalille)
1,5 spl kaneeli
Tõsta datlid kaussi ja vala peale kuum vesi, lase seista u.10-15.minutit.
Püreesta datlid koos veega, kus nad seisid ja banaanidega ühtlaseks seguks, sega juurde õli.
Sega teises kausis kaerahelbed, kaneel, kergelt hakitud pähklid ja seemned.
Vala juurde datli-banaanipüree, sega läbi ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlase kihina.
Küpseta 160-kraadises ahjus u 35-45.minutit(kuni müsli on kuldpruun ja krõbe), iga 15. minuti järel segada. Pidevalt jälgida, et müsli pealmine osa kõrbema ei läheks.
Lase jahtuda ja sega, aseta klaaspurki.
Sellest kogusest tuleb u. 1l granolat.
No comments:
Post a Comment