March 31, 2015

Porgandikook šokolaadi glasuuriga



Seekord jagan igati sobilikku porgandikoogi retsepti Lihavõttepühade lauale. 
Kindlasti üks mu lemmikutest porgandikookidest.
Seda õrnalt apelsini-maitselist porgandikooki katab rikkalik ja kreemjas šokolaadikate. Tavalise rõõsa koore asemel kasutasin seekord kookoskoort, mis andis mõnusa pehme katte(kookose maitset kreemis tunda ei jää). 

Lisaks ei ole koogis kasutatud suhkrut(v.a šokolaadis) ega nisujahu.


Lihavõttepühade lauale häid ideid leiad veel siit siit ja siit


PORGANDIKOOK SOKOLAADI GLASUURIGA

Porgandikook:
4 muna
250g riivitud porgandeid
150g mett
1tl vanilliekstrakti
150g mandlijahu
80g riisijahu
1 apelsini riivitud koor
2tl küpsetuspulbrit

Glasuur:
70g tumedat šokolaadi
0,5dl kookospiima

Sega omavahel kõik kuivained.
Eralda munavalged kollastest.
Vahusta kergelt munakollased meega, lisa riivitud apelsinikoor.
Lisa riivitud porgandid ja seejärel kuivainesegu.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Lisa munakollase-porgandisegule ettevaatlikult munavalge segu, ära üle sega.
Vala tainas küpetuspaberiga kaetud 24cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.35-45 minutit.

Jahuta kook täielikult maha.

Glasuuriks kuumuta kookoskoor, võta tulelt ja lisa hakitud šokolaad.
Sega ühtlaseks kreemiks.
Vala maha jahtunud koogile.



8 comments:

  1. Mmm, see näeb küll isuäratav välja ja on veel tervislik ka pealekauba. Kindlasti proovin selle järgi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere! Jah, kook on tõesti isuäratav välimuselt ja ka väga maitsev, soovitan proovida!

      Delete
    2. Tere! Jah, kook on tõesti isuäratav välimuselt ja ka väga maitsev, soovitan proovida!

      Delete
  2. Tegin ka. Mandlimassiga ei jää nii oranz, aga ülihea oli ikkagi !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere Linda! Kena oranzi värvuse annavad koogile porgandid. Kui kasutasid terve jahukogusena mandlijahu, siis ehk tõesti võis kook jääda veidi tumedam.

      Delete
    2. Tere Linda! Kena oranzi värvuse annavad koogile porgandid. Kui kasutasid terve jahukogusena mandlijahu, siis ehk tõesti võis kook jääda veidi tumedam.

      Delete
  3. Tere. Kas Sa mõtled kookoskoore all neid konservpurkides olevaid kookospiimasid? Osad on ka tetrapakis. Või on veel mingi eraldi kookoskoor olemas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tere MelinaM, olen kasutanud nii konservpurkides müüdavat kookospiima(vedelamat osa) kui ka kreemjat kookoskoort väikeses lillas tetrapakendis http://www.santamaria.ee/sortiment/tai/kastmed/aid-208/Kreemjas-kookospiim

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...