April 10, 2013

Porgandi-juustukook ja parima magusablogi tiitel


Hästi mõnus juustukook, mida söövad needki, kes tavaliselt suured juustukoogisõbrad ei ole.
Toorjuustu-kohupiima täidisele on lisatud riivitud porgandid, mis muudavad koogi mõnusalt mahlaseks. Kook on kaetud pealt imehea hapukooorekattega, mis kaunistatud kaneeliga.


PORGANDI-JUUSTUKOOK

Põhi:
150g heledaid küpsiseid
60g võid

Täidis:
200g peenelt riivitud porgandeid
200g toorjuustu
300g kohupiimapastat
3 muna(väikest)
2dl suhkrut
2spl jahu
0,5tl kaneeli

Peale:
150g hapukoort
60g tuhksuhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Võta 20-22cm lahtikäiv koogivorm ja kata vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja.
Sega toorjuust kohupiima, muna, kaneeli ja suhkruga. Lisa riivitud porgand(pigista käte vahel liigne mahl välja) sega ühtlaseks tainaks. Viimasena lisa jahu.
Vala täidis põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus u. 45-55. minutit(kook peab keskelt veidi võbelema).
Kata kook tuhksuhkruga segatud hapukoorega ja tõsta kook külmikusse maitsetuma üleööks.



Reedese Naistelehes kuulutati välja parimad toidublogid ja minu suuureks rõõmuks sai minu blogi parima magusablogi tiitli!  
Ajkirjas oli avadatud ka lugejate lemmikretsept, milleks oli porgandiküpsised-mis on tõesti ühed imemaitsvad küpsised-soovitan soojalt!
Suur aitäh Naistelehele sellise toreda tiitli eest!:)








3 comments:

  1. Mina olen ka üks nendest, keda toorjuustukoogid ei ahvatle väga, kuid see mõnus porgandi-juustukook on meeletult hea! See on hästi mahlane ja mõnusa karamellise maitsega. Ma pole ammu nii head kooki saanud :) Soovitan väga seda järele proovida!

    ReplyDelete
  2. Magusablogi tiitel igati õigustatult saadud - alati suurepärased pildid ja head retseptid! Mulle meeldib väga! Palju õnne! :)

    ReplyDelete
  3. Aitäh Maris ja Suslik :):):)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...