April 6, 2012

Porganditort valge šokolaadi-toorjuustukreemiga


Ikka porgandilainel, mis teha kui see maitsev köögivili lisab mahlasust ja annab koogile kauni jume.
Tegin kevadpühadeks sellise pidulikuma, lihavõtte-teemalise variandi porgandikoogist, võiks öelda, et isegi tort.
Koogi vahel on mõnus kreemjas valge šokolaadiga toorjuustukreem, maitset lisab apelsinikoor. Mina küpsetasin kooki 20cm läbimõõduga koogivormis, aga kooki võib ka suuremas nt.24cm koogivormis küpsetada, siis saab kooki arvatavasti vaid kaheks kihiks lõigata ja kook ei tule nii ilus kõrge.


Koogi võiks valmis küpsetada ja kokku panna eelmisel õhtul, et siis järgmine päev serveerida.
Nii jõuab kook maitsestuda ja kook mahlasemaks muutuda.
Kaunistada võib igaüks oma soovi järgi. Mina seekord kaunistasin šokolaadist värviliste munadega ja koogiääred katsin röstitud mandlilaastudega. 



PORGANDIKOOK VALGE ŠOKOLAADI TOORJUUSTUKREEMIGA

3muna
2dl suhkrut
3dl jahu
300g porgandeid
100g sulatatud võid
2tl küpsetuspulbrit

Kreem:
500g toorjuustu
150-200g valget šokolaadi
1 apelsini riivitud koor

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa sulatatud või, peenelt riivitud porgandid ja viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu.
Sega tainas ühtlaseks.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.30-40. minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
Kreemiks vahusta toasoe toorjuust ühtlaseks kreemiks, lisa riivitud apelsinikoor ja sulatatud, jahutatud valge šokolaad.
Lõika täielikult jahtunud kook kolmeks, kata iga kiht kreemiga.
Kata ka koogi ääred ja pealt kreemiga, tõsta kook vähemalt 4tunniks külmikusse maitsestuma.
Kaunista kook nt.šokolaadist munadega ja koogi ääred röstitud mandlilaastudega.






2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...