Sel aastal tegin piparkoogitainast veidi teisiti. Suhkrut üldse ei kasutanud, taina magustajaks kasutasin mett ning nisujahu asemel kasutasin hoopiski tatrajahu. Piprakoogid said väga maitsvad, tugevat tatrajahu maitset ei ole ja need, kes ei teaks et piparkoogid tatrajahust valmistatud on, ei saaks maitsest arugi.
Taina vürtsikust astet saab igaüks erinevate maitseainete kogustega parajaks timmida. Esimese tainaportsule lisasin Santa Maria piparkoogi maitseainet, kuid piparkoogid jäid minu maitsele liiga vürtsised. Järgmisele taina portsule lisasin ise vastavalt maitsele vürtse ja sain meelepärase vürstikusega piparkoogid.
Glasuuriks kasutasin seekord valget sokolaadi.
Kaunist ja imelist jõuluaega!!!
PIPARKOOGID TATRAJAHU JA MEEGA
200g mett
200g võid
0,5tl ingveripulbrit
0,25tl jahvatatud muskaatpähklit
2tl kaneeli
2tl jahvatatud kardemoni
0,5tl jahvatatud nelki
2 muna
2 muna
1,5tl soodat
500g toortatrajahu(nt. RemedyWay)
Pane potti või, mesi ja maitseained.
Kuumuta kuni või ja mee sulamiseni.
Jahuta ja klopi ükshaaval juurde munad.
Viimasena lisa soodaga segatud tatrajahu.
Sega ühtlaseks tainaks ja mässi toidukilesse.
Aseta külmikusse maitsestuma.
Rulli jahusel laual piparkoogitainas lahti ja lõika vormidega soovitud kujundid.
Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 7-9.minutit.
Sellest kogusest tuleb u. 900g-1kg tainast
Wow, kui kaunid fotod!
ReplyDeleteAitäh:)
DeleteOh, mulle nii meeldib valge šokolaadi glasuur, aga ka martsipanikate :) Piparkoogid on sul hästi vahvad ja rõõmsameelsed :)
ReplyDeleteValge sokolaadi glasuur lisab jah veidi magusust ja mulle meeldib rohkem kui tavaline munavalge glasuur. Martsipanikatet piparkookidele mina ei olegi teinud, peab proovima.
Delete