Sain jõuludeks toreda A. Kangi raamatu- "Ahjusoe", kus on palju imeilusaid küpsetisi. Kohe katsetasin sellest raamatust ära väga maitsva pohladega rullbiskviidi. See kaunis karamellikastmega rull valmib üpris lihtsalt ja maitseb imeliselt. Hapukust lisab rullile pohla toormoos ja vürtsi lisab õrn kaneeli maitse vahukoorekreemis.
POHLA-KARAMELLIRULL
Biskviitpõhi:
3 muna
1 dl suhkrut
3 sl spelta nisupüüli
3 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
1 dl suhkrut
3 sl spelta nisupüüli
3 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:
2,5 dl pohli
2-3 spl suhkrut
3 dl vahukoort
1,5 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
Karamellikaste:
1dl fariinisuhkrut + 2spl suhkrut
1dl rõõska koort
1spl võid
1tl vanillisuhkrut
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225kraadises ahjus 7 minutit.
Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile jahtuma.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225kraadises ahjus 7 minutit.
Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile jahtuma.
Püreesta pohlad ja maitsesta suhkruga.
Vahusta koor, lisa vanillsuhkur ja kaneel.
Määri jahtunud biskviitpõhjale esmalt pohlapüreed ja selle peale vahukoort.
Keera rulli ja küpsetuspaberisse ning hoia kuni serveerimiseni külmkapis, soovitatavalt vähemalt pool tundi kuni üleöö.
Karamellikastme valmistamiseks sega potis rõõsk koor ja suhkrud. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Tõsta tulelt, sega juurde või ja vanillsuhkur.
Lase karamellikastmel jahtuda kuniks valgumine pole enam kastmel väga kerge, siis vala rullile.
Kaunista pohladega
Retsept veidi muudetud kujul: A. Kang
Imeliselt kaunid fotod!
ReplyDeleteAitäh:)
DeleteVaatasin ka täna sama retsepti ja oli mõte ära proovida :) Fotod on tõesti imelised, nagu ka see rull, mida ampsaks kohe kahe suupoolega :)
ReplyDeleteTeevi, proovi kindlasti järgi, väga maitsev rull on tõesti!
Delete