Mõnusad munavabad küpsised, kus rohkelt šokolaaditükke peidus. Küpsistes saab ära kasutada kõrvitsapüreed, mis hoiab need õrnalt kaneeli-maitselised küpsised kauem pehmena.
Kasutasin palmisuhkrut, mis annab kergelt karamellisema maitse.
Kuna mina nisujahu ei soovi eriti palju kasutada, siis lisasin tainasse riisijahu.
KÕRVITSAKÜPSISED ŠOKOLAADITÜKKIDEGA
100g võid
100g palmisuhkrut
100g kõrvitsapüreed
1tl vanilliekstrakti
200g (riisi)jahu
näputäis soola
0,5tl küpsetuspulbrit
1tl kaneeli
0,25tl riivitud muskaatpähklit
50g tumedat šokolaadi
Sulata või, lisa juurde suhkur, vanilliekstrakt ja kõrvitsapüree.
Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, lisa juurde või-kõrvitsapüree segu.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.
Tõsta tainas külmikusse vähemalt 30.minutiks.
Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks.
Küpseta 180-kraadises ahjus u.8-10.minutit.
Võta ahjust ja lase jahtuda.
Sellest kogusest tuleb u. 35 küpsist
Jätkuvalt väga kaunid fotod ning väga ahvatlevad küpsised!
ReplyDeleteAitäh:)
DeleteAitäh:)
Delete