March 9, 2014

Kohupiima kringel õunte ja jõhvikatega


See mõnus ja mahlane kringel sai tehtud veebiajakirjale perenaine.ee (vaata ka Eva tehtud kringlit siit). Retsept pärineb meie lugejalt- Kerlin Lediselt, kelle pere lemmik kringel see on. Kringel sai tõesti väga maitsev-pehme taina vahel on peidus magus kohupiima täidis, mida tasakaalustavad hapukad jõhvikad ja õunatükid. Glasuuriks valge šokolaad ja krõmpsuvad mandlilaastud. Kas ei kõla mitte ahvatlevalt?


KOHUPIIMA KRINGEL ÕUNTE JA JÕHVIKATEGA

Pärmitainas:
250 ml piima 
25 g presspärmi
450-500 g jahu
50 g suhkrut 
75 g võid 
veidi soola

Lahusta pärm väheses käesoojas piimas. 
Sega juurde sool, suhkur ja ülejäänud piim. Sõtku vähehaaval juurde jahu ja toasoe või, sõtku nii kaua, kuni tainas hakkab käte küljest lahti lööma ning muutub elastseks ja läikivaks.
Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. 
 
Täidis:
500 g teralist kohupiima 
1,5dl suhkrut
3 spl vanillikastmepulbrit
80-100g võid 
Maitse järgi tükeldatud õunu ja jõhvikaid (sügavkülmast võetud marju kasutades tuleks neid kindlasti tärklisega segada)

Glasuur:
100g valget šokolaadi
u.3-4 spl vahukoort
mandlilaaste
 
Rulli tainas jahusel laual kandiliseks. Hõõru peale toasoe või. Kanna tainale kahe pikisuunalise triibuna kohupiima-suhkru-vanillipulbrisegu, kõige peale õunatükid ja jõhvikad. Jaga tainas keskelt pikuti pooleks. Keera tainapooled pikemat külge pidi rulli ja lõika rullide sisse pikisuunas lõhe (piisab, kui teed seda läbi kahe tainakihi). Põimi pooled ja vormi siis pärjaks.
Küpseta ahjus 200 C juures u 30. minutit.
 
Glasuuriks kuumuta vahukoor, sulata selles peeneks hakitud šokolaad, vala kringlile ja kata röstitud mandlilaastudega.





2 comments:

  1. Mulle meeldib, kuidas kringel on põimitud :) Ei olegi vist sellist viisi näinud :)

    ReplyDelete
  2. Your klingers looks absolutely delicious. I am tempted to try something similar with gluten free dough.
    Irena

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...