September 5, 2012

Õuna-pisarakook


Õunakoogi hooaja avas see koheva beseekihiga üks lemmik õunakook. Koogipõhi on mõnus pehme, mida katavad kaneelised õunaviilud, kõige tipuks magus beseekiht.
Pisaraid küll koogi pildil pole, kuna pilt sai kohe peale valmimist tehtud.
See kook mida valmistasime üheskoos õega, maitses nii vanavanematele, vanematele kui ka lastele ja sai üpris kiirelt ära söödud:)


ÕUNA-PISARAKOOK

PÕHI:
150 g võid
1 dl suhkrut
4 munakollast
2,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

VAHELE:
500- 600 g hapukaid õunu
1 tl kaneeli
hapukate õunte korral suhkrut maitse järgi

PEALE:
4 munavalget
2 dl suhkrut


Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse. Laota tainas küpsetuspaberi abil väiksele ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga(ja soovi korral suhkruga). Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.

Allikas: Pereköök



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...