Jälle üks sügavkülma tühjendamise teemal kook:) Seekord on täidiseks kondenspiim ja sidrun, mis koos moodustavad hästi mõnusa kreemja hapukas-magusa koosluse. Kook sai täpselt parajalt magus ja samas õrnalt hapukas, kes soovib intensiivsemat sidruni maitset võib ühe sidruni rohkem lisada. Mina panin koogi peale maasikaid ja mustikaid(et marjad koogipõhja ei vajuks lisasin marjad, kui kook oli juba natuke aega ahjus küpsenud) aga loomikult võib kasutada kõiki meelepäraseid marju. Kasutasin seekord väikest, 20cm koogivormi, seega sai kook ilus kõrge, kes aga nii kõrget kooki ei soovi, saab õhema koogi (ja ka rohkem koogiviile) kasutades suuremat koogivormi.
SIDRUNI-KONDENSPIIMA KOOK MARJADEGA
PÕHI:
85g võid
85g võid
2.5dl jahu
2sl suhkrut
1muna
näputäis soola
TÄIDIS:
3 muna
1 sidruni riivitud koor ja mahl
400g kondenspiima
100g toorjuustu või kohupiima
u.100g marju(nt.maasikad, mustikad, vaarikad)
peotäis mandlilaaste
Sega jahu soola ja suhkruga, lisa külmad võitükid, haki noaga purutaoliseks massiks.
Lisa muna ja sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks, aseta vähemalt pooleks tunniks külmikusse.
Suru tainas 20cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtesse.
Kata põhi küpsetuspaberiga, aseta peale raskus nt. kuivatatud herned või oad.
Küpseta 200-kraadises ahju u.10 minutit. või kuni servad hakkavad kergelt kuldseks tõmbuma
Täidiseks vahusta kergelt munad.
Lisa sidrunikoor ja mahl, kondenspiim ja toorjuustu või kohupiim.
Sega ühtlaseks ja vala eelküpsetatud koogipõhjale.
Raputa peale marjad(et marjad koogipõhja ei vajuks lisa need siis kui kook on juba u.15-20.min ahjus küpsenud) ja mandlilaastud.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u.45.minutit.
No comments:
Post a Comment