Veidi hapukas jõhvikatega apelsinimaitseline keeks, mille maitse muutub seistes aina paremaks.
Keeks ei ole väga magus, nii et peaks olema meelepärane mitte väga suurtele maiasmokkadele.
Hea viis veel viimased sügavkülmikus leiduvad jõhvikad selles mitte pudisevas mahlases keeksis ära kasutada.
APELSINI- JÕHVIKAKEEKS
200g võid
2,5dl suhkrut
4 muna
200g hapukoort
4,5dl jahu
1,5tl küpsetuspulbrit
150g jõhvikaid
1 apelsini riivitud koor ja mahl
Vahusta toasoe või riivitud apelsinikoore ja suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ühekaupa munad.
Sega juurde hapukoor ja apelsinimahl.
Viimasena lisa jahu-küpsetuspulbri segu ja jõhvikad.
Vala tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud pikliku keeksivormi.
Küpseta keeksi 175-kraadises ahju u. 1 tund.
Kontrolli keeksi küpsust puutikuga, kui keeks hakkab pealt tumedaks küpsema kuid seest veel toores, siis katta keeks fooliumiga.
No comments:
Post a Comment